Veel terugkerende gasten zullen het ondertussen al wel hebben ontdekt: we schenken in Villa Augustus voortaan zeven pure theeën van de allerhoogste kwaliteit. Ze vervangen de diverse losse theeën die we hiervoor op de restaurantkaart hadden staan. Anja Schukkink van Tea in Motion is de leverancier ervan. Ze vertelt in dit verhaal wat dit nieuwe assortiment nou zo bijzonder maakt.
Lees meerCategorieën: Inspiratie

Anja Schukkink tijdens het samenstellen van de nieuwe theekaart
Hou je van goed en lekker eten? En vind je het leuk om anderen van je kookkunsten te laten genieten? Dan ben je in Villa Augustus ongetwijfeld helemaal op je plek. In twee jaar tijd leiden we je in onze keuken op tot zelfstandig werkend kok. Simone Beenen (28) wordt dan een van je nieuwe collega’s. Met dit verhaal wil ze je enthousiast maken voor dit bijzondere leer/werktraject.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Simone oogst daslook in de tuin van Villa Augustus
Het nieuwe oogstjaar is begonnen! We hebben afscheid genomen van de bieten, aardperen, pastinaken en andere knollen van de voorbije winter. Alle gerechten op onze lentekaart kleuren opnieuw groen, net als de moestuin van Villa Augustus zelf. Nu, en in toenemende mate verderop in het seizoen, oogsten we daaruit onder andere weer volop bladgroenten, groene en witte asperges, rabarber en zeekool. Je vindt ze in de komende weken in het restaurant alle weer vers geplukt, met liefde bereid en smakelijk gepresenteerd op je bord.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin

Selectie van de gerechten op onze nieuwe lentekaart
Lessen in messen (1)

Iedere startende kok leert in de keuken van Villa Augustus vlees, vis en groenten snijden met een Gyuto-mes. Het wordt in Japan vervaardigd en is alleen verkrijgbaar bij Van Rangelrooij Messen in Den Haag. Eigenaar Elwin de Veld legt uit waarom de messen uit dat land tot de beste ter wereld behoren, en hoe je ze gebruikt en onderhoudt. Ook interessant voor thuiskoks!
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Elwin de Veld, messenleverancier van Villa Augustus
Lessen in messen (2)

Iedere startende kok leert in de keuken van Villa Augustus vlees, vis en groenten snijden met het Japanse Gyuto-mes. Chef Arthur van Brug vertelt waarom veel koks zo verknocht zijn aan de messen uit dat land en hoe je ermee werkt. Leidinggevend kok Anouk en leerlingkok Bernadette demonstreren de Gyuto op de foto's bij dit verhaal.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Proef op de som: prei gesneden met de nieuwe Gyuto-messen