Het startsein van het nieuwe tuinseizoen liet deze maand wel erg lang op zich wachten. Maar nu is het dan toch zover. In de moestuin van Villa Augustus zijn de handen uit de mouwen. Met de tuinman en de kok van Villa Augustus maken we een eerste inspectierondje.

Lees meer
Tuinvrouw Agaath aan het werk in de tuin

Tuinvrouw Agaath aan het werk in de tuin

Wat is het favoriete artikel in de markt van onze eigen medewerkers? Misha Niks van de hotelreceptie kiest voor het onlangs verschenen lustrumboek ’10 jaar Villa Augustus’. ‘Maar het is lastig kiezen, hoor. Ik zou alles wat uit de bakkerij komt ook zo mee naar huis nemen. '

Lees meer

Harriët van Reek en Geerten Ten Bosch wekken Billy en Willy opnieuw tot leven. Ooit figureerden deze twee eitjes in de fantasierijke poppenkastvoorstellingen die de kunstenaressen samen maakten, nu sturen ze Billy en Willy in een prentenboek op avontuur. Op zaterdag 31 maart wordt 'Ei! Ei!' in de Wantijzaal van Villa Augustus ten doop gehouden. In Galerie Herfst wordt tegelijkertijd een tentoonstelling van originele tekeningen uit het boek geopend. Iedereen is van harte welkom, en toegang is gratis.

Lees meer
Harriët (l) en Geerten werkend aan 'Ei! Ei!'

Harriët (l) en Geerten werkend aan 'Ei! Ei!'

We delen het leven op deze planeet samen met dieren, maar rechten kunnen die daar niet aan ontlenen. Hoe kunnen we die ongelijkheid als beschaving opheffen? Door met ze aan tafel te gaan zitten, in plaats van dat we ze er voor de maaltijd op zetten. Eva Meijer schreef er een boek over. De schrijfster en filosofe praat er op 14 maart in het programma 'Ontmoetingen in Villa Augustus' over met Bas Kwakman.

Lees meer
Eva Meijer (foto Irwan Droog)

Eva Meijer (foto Irwan Droog)

Wat is het favoriete artikel van medewerkers van Villa Augustus in onze markt? Voor Gabriela Saloma Gorostiaga is dat deze blauwe vaas. 'Maar er mogen geen bloemen in!'

Lees meer