Het Dordrechts Museum wijdt in zijn 400-ste geboortejaar een indrukwekkende tentoonstelling aan het leven van Johan de Witt. Wie was deze onverschrokken staatsman privé? En wat vertelt de kunstgeschiedenis over de woelige tijden waarin hij zich als echtgenoot, politicus en opperbevelhebber van de Nederlandse oorlogsvloot staande moest zien te houden? Combineer een overnachting in Villa Augustus met een bezoek aan 'De wereld van De Witt'. Dit speciale hotelarrangement kan online op onze site worden geboekt.
Lees meerCategorieën: Slapen / Doen! / Inspiratie

Portret van Johan de Witt door Adriaen Hanneman.
Risotto met boontjes uit de tuin en pecorino

Deze risottoschotel wordt in Italiaanse huishoudens en restaurants risi e bisi (‘rijst met erwtjes’) genoemd. Die vlag dekt niet helemaal de lading, want behalve met erwtjes is dit gerecht ook nog met allerlei andere boontjes op smaak te brengen. Dat doen de koks van Villa Augustus vanzelfsprekend deze zomer ook, nu we zo veel verschillende soorten peulvruchten in onze keukentuin oogsten.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Nieuw op onze zomerkaart: romesco

Geen kwaad woord over de smaak en de voedzaamheid van de courgette hoor, maar alle koks van Villa Augustus zijn het erover eens over dat het dat ene andere ingrediënt is wat dit gerecht zo lekker maakt. Precies, die romesco-salsa.
Lees meerCategorieën: Keuken

Zomer in de moestuin en in het restaurant van Villa Augustus, met weer volop heerlijke seizoensgerechten op onze nieuwe menukaart. We prijzen er in dit stukje alvast enkele bij je aan.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin

Koks en kelners met de gerechten van de nieuwe zomerkaart.
Deze lente op de menukaart van Villa Augustus: filets van schelvis, een kabeljauwachtige die in dubbel opzicht het predikaat 'hemels' verdient. We serveren hem met het nieuwe aardappeltjes en daslook, toch het voorjaarsgewas bij uitstek.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin
