Nieuw op de zomerkaart: karnemelk-panna cotta met bessen en balsemienhoning uit eigen tuin. Onder andere voor dit gerechtje kopen we zuivel van De Zuivelboerderij in Molenaarsgraaf, waar Marjolein en Ard Brandwijk nog echte karnemelk vervaardigen.

Lees meer

Melk, karnemelk en boter betrekken we in Villa Augustus van De Zuivelboerderij in Molenaarsgraaf, midden in de uitgestrekte, groene Alblasserwaard. De 95 koeien in de veestapel van Ad en Marjolein Brandwijk zijn er de leveranciers van. Met compagnon Wim van der Stelt verwerkt Ad de dagopbrengsten in de eigen zuivelmakerij op het erf. Reclame voor hun producten hoeft het drietal niet te maken, ze verkopen zichzelf. Wim: 'Als je onze melk eenmaal hebt geproefd, wil je nooit anders meer.'

Lees meer
Ad en Marjolein Brandwijk

Ad en Marjolein Brandwijk

Nieuw op de zomerkaart: pizza uit de houtoven met nduja, gegrilde aubergine en dungesneden venkel. Nduja is een zachte, smeerbare salami uit het dorp Spilinga op de Monte Poro-berg in Calabrië. Hoofdbestanddeel ervan is de 'Devil's Kiss'.

Lees meer

In Villa Augustus staat deze zomer een ceviche van kabeljauw op de kaart. Lekker als lichte lunch of als entree van een diner. Chef Arthur van Brug serveert het gerecht met onder andere dungesneden courgetjes, rauwe doperwtjes, peultjes en andere fijne groenten en kruiden uit de eigen moestuin.

Lees meer

Nu op de zomerkaart: pizza met geroosterde vijgen, Cabrales en oregano € 15. Het fruit en de kruiden zijn uit eigen tuin, Cabrales is een blauwaderkaasje uit het gelijknamige bergplaatsje in het Spaanse Asturië.

Lees meer