Voor alle liefhebbers: chef Arthur van Brug deelt het recept van een van de meestgeliefde gerechten uit de keuken van Villa Augustus: zijn dessert van rabarber met vanille-custard, gebrande hazelnoten en geklopt eiwit. Nu ook verkrijgbaar in onze markt: rabarbertaartjes uit eigen bakkerij en huisgemaakte rabarbercompote.

Lees meer
Rabarberdessert met eiwitschuim

Rabarberdessert met eiwitschuim

Nu dagelijks verkrijgbaar in onze markt: koffie, siroop, thee en pizza's om mee te nemen.

Lees meer

Recente aanwinst in de verzameling van Villa Augustus: dit kunstwerk van Diana Scherer, getiteld 'Hyper Rhizome' (2019). Sinds 2010 is Diana gefascineerd door wat ze omschrijft als 'root system domestication': het knopen en weven van plantenwortels terwijl die nog in de aarde groeien. Eenmaal bovengronds zijn die weefsels nog amper te onderscheiden van door mensenhanden gemaakte patronen in bijvoorbeeld kant, kleden, architectuur en siersmeedwerk.

Lees meer
Hyper Rhizome in het restaurant van Villa Augustus

Hyper Rhizome in het restaurant van Villa Augustus

De hoteltoren van Villa Augustus staat sinds begin april in de steigers. Specialisten van de firma’s Van Milt uit Lunteren en Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk zijn er de komende weken druk met het herstel van de gevels. Het voegwerk en het natuursteen van het rijksmonument uit 1882 zijn op sommige plekken aan restauratie toe. Harm Kortschot (Van Milt) en Roderick Nijenhuis (Slotboom) leggen uit wat er allemaal bij de klus komt kijken.

Lees meer
1882-2020

1882-2020

Rondje door Villa Augustus met onze tuinman Jelle. Het is er volop lente. 'De natuur trekt zich van het C-woord duidelijk niets aan. En ze doet al helemaal niet mee aan de lockdown.'

Lees meer
Josine in de tuin

Josine in de tuin