Villa Augustus heeft twee nieuwe speciaalbieren op de tap. Ze zijn gekozen door het proefteam van het restaurant. Dat heeft het drukker dan ooit nu de bierwereld al een poosje volledig op haar kop staat: er valt voor liefhebbers nog zó veel te ontdekken. 'Eerst denk je: wat is dít? Het volgende moment is het van wów.'

Lees meer

Met een moestuin vol bessen en andere vruchten ligt het in Villa Augustus voor de hand dat gasten de fruitsorbets tot hun favoriete desserts rekenen. Maar die met kruiden erin zijn in opkomst. Zoals deze sorbet van citroenverbena (verveine) met geroosterde vijgen uit eigen tuin. Van citroenverbena maken we ook limonadesiroop die verkrijgbaar is in onze markt.

Lees meer

Nu op het krijtbord in het restaurant van Villa Augustus: schenkel van het geitenbokje, met geroosterde verse, jonge prei, snijbiet en gerookte tomaten uit de tuin (€ 22). De bokjes zijn gegaard in hun eigen bouillon, die extra op smaak is gebracht met verveine en andere tuinkruiden. Van harte aanbevolen door chef Arthur van Brug: 'De bout van dit bokje is zo ontzettend lekker, zó zacht. Alsof je een wilde variant van het lam eet.' Ter introductie van dit nieuwe gerecht brachten we een bezoek aan de biologische boerderij van Jan en Aafke van Tilburg in Oude Tonge, waar de bokjes vandaan komen. Ze zijn aangesloten bij de coöperatie Bio Goat Meat, die zich sterk maakt voor dit duurzaam geproduceerde vlees.

Lees meer
Aafke van Tilburg op haar geitenboerderij in Oude Tonge

Aafke van Tilburg op haar geitenboerderij in Oude Tonge

Nieuw op de zomerkaart: karnemelk-panna cotta met bessen en balsemienhoning uit eigen tuin. Onder andere voor dit gerechtje kopen we zuivel van De Zuivelboerderij in Molenaarsgraaf, waar Marjolein en Ard Brandwijk nog echte karnemelk vervaardigen.

Lees meer

Melk, karnemelk en boter betrekken we in Villa Augustus van De Zuivelboerderij in Molenaarsgraaf, midden in de uitgestrekte, groene Alblasserwaard. De 95 koeien in de veestapel van Ad en Marjolein Brandwijk zijn er de leveranciers van. Met compagnon Wim van der Stelt verwerkt Ad de dagopbrengsten in de eigen zuivelmakerij op het erf. Reclame voor hun producten hoeft het drietal niet te maken, ze verkopen zichzelf. Wim: 'Als je onze melk eenmaal hebt geproefd, wil je nooit anders meer.'

Lees meer
Ad en Marjolein Brandwijk

Ad en Marjolein Brandwijk