Deze drie gerechten kun je van 10 tot en met 16 januari buiten onze vaste kaart om bestellen: pizza met wildzwijngehakt, crudita del mare en geroosterde savooiekool met puree van knolselderij en een crunch van hazelnoot. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze openkeuken.

Lees meer
Kok Robin van Villa Augustus met de wildzwijn-pizza

Kok Robin van Villa Augustus met de wildzwijn-pizza

Wie in het restaurant van Villa Augustus kabeljauw bestelt, krijgt in plaats daarvan de komende maanden skrei geserveerd. Ja, dat is óók kabeljauw, zij het dan de speciale seizoensvariant van deze geliefde vissoort. 
Skrei is in Noorwegen wat de ‘Hollandse nieuwe’ voor Nederland is.

Lees meer

Deze drie gerechten kun je tot en met 9 januari buiten onze vaste kaart om bestellen: dry-aged cote de boeuf met tijm-aardappel en gegrilde wintergroenten, verdure misto met bagna cauda, en pizza met bloemkool en Roblochon. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze openkeuken.

Lees meer
Kok Daan bereidt de cote de boeuf

Kok Daan bereidt de cote de boeuf

Veel regelmatige bezoekers van Villa Augustus zijn door de jaren heen vanzelf liefhebbers geworden van het werk van Martin Jarrie. In het restaurant en de limonaia hangen drie schilderijen van deze Parijse kunstenaar. In onze markt zijn daarnaast ook boeken, kaarten en affiches van zijn hand te koop. Onder de titel 'Manger avec les yeux' wijdt Museum Belvédère in Heerenveen tot en met 5 april een grote overzichtstentoonstelling aan zijn oeuvre. Mede-oprichter en art-director Dorine de Vos van Villa Augustus is Jarrie-fan van het eerste uur.

Lees meer

Buiten onze vaste kaart om kun je van 20 december tot en met 2 januari deze drie gerechtjes bestellen: rode mul met een puree van winterwortel, pizza met 'nduja, en toast met kruidenricotta. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze openkeuken.

Lees meer
Winterwortel uit de tuin; maken we een pureetje van voor bij de mul

Winterwortel uit de tuin; maken we een pureetje van voor bij de mul