De waterlelie bloeit

1 juni 2018

Tien jaar lang was het afwachten en ook gissen naar de redenen waarom de Nymphaea in Villa Augustus maar niet wilde groeien. Nu is het geduld van de tuinmannen dan toch eindelijk beloond. De waterlelie in de Italiaanse tuin bloeit!

Lees meer

De moestuin kleurt groener en groener, en dus ook onze menukaart. Chef Arthur van Brug stelde op de drempel van de zomer een aantal nieuwe gerechten ervoor samen. Dit zijn enkele van zijn favoriete.

Lees meer
Komkommersoep met crème fraîche, limoen en koriander

Komkommersoep met crème fraîche, limoen en koriander

Jelle Reeder leidt met ingang van dit seizoen alle werkzaamheden in de tuinen van Villa Augustus. Spreek de sympathieke Brabander als je hem daar tegen het lijf loopt gerust aan, want hij praat met andere liefhebbers graag over de teelt van groenten, fruit, planten en bomen. Maak in dit verhaal alvast kennis met de 40-jarige tuinbaas, die als scholier al wist dat zijn toekomst ‘in het groen’ lag.

Lees meer
Jelle Reeder

Jelle Reeder

In de markt van Villa Augustus is altijd brocante te koop. Een paar keer per jaar reizen Lammie Snoeken en Maria de Haan daarvoor af naar Frankrijk. Met hun vrachtwagentje zijn ze er net weer uit teruggekeerd. We gingen kijken bij het uitladen. Lammie: ‘Marie heeft een zwak voor alles waarop dieren staan afgebeeld. Ik heb dat met bloemen en met voorwerpen in de kleur groen. Verder hou ik erg van serviesgoed, van oude stoffen en prenten, maar ook van typische mannendingen hoor. Kijk hier, zo’n oude zaag laat ik dus ook niet liggen. Marie heeft weer een bijzondere neus voor gekke dingen.’

Lees meer
Lammie en Maria bekijken de prenten die ze uit Frankrijk hebben meegenomen

Lammie en Maria bekijken de prenten die ze uit Frankrijk hebben meegenomen

Hoe keken beroemde fotografen bijna twee eeuwen lang naar tuinen en bloemen? Het boek 'The Photographer in the Garden' duikt in de geschiedenis van een van de populairste thema's in de fotografie. Alleen al op Instagram staan 200 miljoen foto's van tuinen en bloemen.

Lees meer
Justine Kurland, 2005

Justine Kurland, 2005