Een gerecht dat je liever niet zal willen delen

5 oktober 2023


In rode biet gemarineerde zalm met citroen en olijfolie, € 13,50

Een nieuw, eigen sashismi-recept van leidinggevend kok Walter Sleicher. Wat ons betreft gaan we dit gerechtje door de jaargetijden heen nog wat vaker terugzien op het menu van Villa Augustus. Zó onweerstaanbaar lekker en, tja, daarom ook nogal moeilijk om er een of meer tafelgenoten van te laten meegenieten. Die moet je dus kunnen beloven dat het ooit heus nog wel eens op de restaurantkaart zal prijken.

Zo veel extra smaak

Walter legt de rauwe moten van de vis eerst een etmaal in de pekel en wat suiker, waarna hij nog eens minimaal 24 uur wordt ondergedompeld in een marinade van bieten- en citroensap en een beschaafde scheut gin. Al die ingrediënten verlenen zo veel extra smaak aan de zalm dat je je waarschijnlijk nooit meer tevreden zal willen stellen met een gebakken, gepocheerd of op hout gerookt exemplaar van de soort. 

Hoezo, roze?

Gek ook dat je zintuigen tegelijkertijd net zo gemakkelijk afstappen van de vooronderstelling dat een smakelijk bereide zalm per definitie roze van kleur is. Het is toch echt paars, bewijst Walter.


  • Walter in de keuken bij de opmaak van zijn gemarineerde zalm

    Walter in de keuken bij de opmaak van zijn gemarineerde zalm