De citroenbomen van Villa Augustus zijn de vorstinnen van de tuin. Vanaf de late herfst tot april resideren ze in hun limonaia: het winterverblijf dat oudsher speciaal voor de soort wordt gebouwd. De verzameling citrusbomen van Villa Augustus telt intussen zo'n twintig varianten en in totaal 33 exemplaren.

Lees meer
Citrus op het terras van Villa Augustus

Citrus op het terras van Villa Augustus

Dit seizoen terug op het krijtbord: authentieke Drentse bloedworst, bij ons aan de deur bezorgd door Ron Reitsma. Rons specialiteitenhandel Le Chateau d’Eau levert al tien jaar oesters, vis en schaal- en schelpdieren aan Villa Augustus (daarover zeker een volgende keer), maar sinds een aantal jaren dus ook deze worst, huisgemaakt door een zelf slachtende slager.

Lees meer

Nathalie L'Eté tekent, schrijft, schildert en ontwerpt met 'de ziel van een kind', zoals ze zelf zegt. Die ziel wordt over heel de wereld herkend. De illustraties waarin ze sprekende dieren en fantasiewezens in betoverende tuinen en landschappen ten tonele voert, zijn beroemd geworden. In de markt van Villa Augustus is ook werk van Nathalie te koop. Wim de Jong werd erdoor aangestoken en kent nu inmiddels ook zelf pratende ganzen en hazen.

Lees meer
Nathalie 'l'Ete

Nathalie 'l'Ete

Dit gerecht met Merlijn-kaas en Chioggia-bietjes stond in Villa Augustus op de herfstkaart van 2017.

Lees meer
Salade met bieten en Merlijn-kaas

Salade met bieten en Merlijn-kaas

Ooit een doe-het-zelf-trofee die je alleen aantrof in slaapkamers van jongens, tegenwoordig een must have voor een heel andere categorie liefhebbers: een object van Meccano. Billy Leliveld maakt sinds vijf jaar unieke lampen met dit ruim honderd jaar oude speelgoed. In de markt van Villa Augustus zijn enkele exemplaren ervan te koop.

Lees meer
Billy Leliveld in zijn 'man cave'

Billy Leliveld in zijn 'man cave'