In de hoogstamboomgaard van Villa Augustus telen we vijf rassen peren. Dorine de Vos vertelt erover in deze mini-serie. Aflevering 3: de Packham's Triumph van Charles Henry Packham (1842-1909) uit Molong, New South Wales, Australië.

Lees meer
'Nog nooit zo'n lekkere peer geproefd'

'Nog nooit zo'n lekkere peer geproefd'

In de hoogstamboomgaard van Villa Augustus telen we zes appelrassen. In een reeks van korte verhalen stellen we ze aan je voor. In deze derde aflevering: de Princesse Noble, zachtzuur in smaak en met een heerlijke geur.

Lees meer
Knapperig en heerlijk ook van geur

Knapperig en heerlijk ook van geur

De pluktijd in de tuin van Villa Augustus is in volle gang. In dit verhaal zingt Dorine de Vos een loflied op de boomgaard. Op de bongerd, de bogaard en de bommel, de appelhof, de fruittuin – allemaal namen voor een stuk grond waarop door de eeuwen heen hoogstamfruitbomen zijn geplant. Centraal staan de vijftien fruitbomen die tien jaar geleden in de boomgaard van Villa Augustus zijn geplant.

Lees meer
Fruitoogst in de boomgaard van Villa Augustus

Fruitoogst in de boomgaard van Villa Augustus

In de hoogstamboomgaard van Villa Augustus telen we zes appelrassen. In een reeks van korte verhalen stellen we ze aan je voor. In deze tweede aflevering: de Notarisappel, afkomstig uit de tuin van Johan van der Ham (1822-1912).

Lees meer
Lekker uit de hand én in appelmoes en taart

Lekker uit de hand én in appelmoes en taart

In de hoogstamboomgaard van Villa Augustus telen we zes appelrassen. In een reeks van korte verhalen stellen we ze aan je voor. In deze vijfde aflevering: de Rode Boskoop, die directe familie is van De Schone van Boskoop ofwel de Goudrenet. Friszure, iets zoete vrucht die zich zowel uit de hand als in de appelmoes, de rode kool en in de appeltaart laat smaken.

Lees meer
Friszuur en iets zoet. Laat zich zowel uit de hand als in appelmoes, rode kool en appeltaart goed smaken

Friszuur en iets zoet. Laat zich zowel uit de hand als in appelmoes, rode kool en appeltaart goed smaken