Begin de dag in Villa Augustus met Zwaluwgekwetter

Op de ontbijtkaart van Villa Augustus en ook te koop in onze markt: Zwaluwgekwetter van Hermiene Makkink. Een biologisch witschimmelkaasje uit het dorp Lievelde in de Achterhoek.
Lees meer
Een risotto met onterecht 'vergeten' vis

Nieuw op de voorjaarskaart van Villa Augustus: risotto alla pescatora, een Italiaanse vissersschotel met onder andere pieterman, steenbolk, wijting en amande. Zeebanket geliefd bij kenners.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Vers uit Spanje: de ansjovis van La Escala

De ansjovis van Villa Augustus wordt door ons vers ingekocht in La Escala aan de Costa Brava. Die is lekkerder dan zijn soortgenoten in blik. 'Met veel minder zout, en ook met precies het juiste gehalte aan vissigheid in smaak.'
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

La Escala in vroeger tijden
We luiden de lente in met nieuwe asperges

Op de nieuwe voorjaarskaart van Villa Augustus is een hoofdrol weggelegd voor groene asperges. Geniet er de komende weken van met deze gerechten.
Lees meer
Ron, de oesterman van Villa Augustus

Ron Reitsma is ‘onze man in Bretagne’. Hij koopt er al tien jaar lang de schaaldieren die we in ons restaurant serveren. Ron groeide op tussen de vissers en de oesterkwekers in dit deel van de Franse kust. Hij weet dan ook alles van de mooie streekproducten die er vandaan komen. Behalve met verse oesters, krabben, zeewier, kokkels en vis rijdt de vrachtwagen van zijn bedrijf Chateau d’Eau wekelijks ook in Villa Augustus voor met boerenboter, paddenstoelen, kazen en bloedworst.
Lees meerCategorieën: Keuken
