Nieuwe gerechten op onze herfstkaart: tips van souschef Tim
8 oktober 2018De herfst doet zijn intrede op het menu van Villa Augustus. In het restaurant is zojuist de nieuwe seizoenskaart in gegaan. De harder, het wildzwijn, de geroosterde gans en de Spaanse stoof van varkensschouder en bloedworst zijn enkele van favoriete gerechten daarop van onze souschef Tim.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Harder met wilde rijst, cantharellen en Hollandse garnalen
Op onze kadotafel tijdens Kinderboekenweek: Nathalie Lété
5 oktober 2018et is Kinderboekenweek. Een uitgelezen kans om je nog eens attent te maken op de prachtige prentenboeken in de markt van Villa Augustus. Zoals die van Nathalie Lété, een van onze favoriete illustratoren, schrijvers en ontwerpers. Haar werk is op exposities over de hele wereld te zien. In 2014 presenteerde Lété bij Villa Augustus haar pop-up boek 'Wandeling van het kleine meisje'.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
Nathalie Lété in Villa Augustus
Op onze kadotafel tijdens Kinderboekenweek: Kitty Crowther
4 oktober 2018Het is Kinderboekenweek. Een uitgelezen kans om je nog eens attent te maken op de prachtige prentenboeken in de markt van Villa Augustus. Zoals die van Kitty Crowther, een van onze favoriete illustratoren en schrijvers. Ze werd met Jan Toorop in 2017 gelauwerd met een Vlag & Wimpel voor hun boek 'Het lied van de tijd'. Die onderscheiding valt haar dit jaar te beurt voor 'Kleine nachtverhalen'.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
Kitty Crowther als Queen of the Secret Garden in Villa Augustus
Terug van heel lang weggeweest: een opgezet dier in huis
25 september 2018Terug in de winkels, in galeries en woonkamers: opgezette dieren. De liefhebber omringt zich er weer net zo gemakkelijk mee als met planten, bloemen, schelpen en vintage of antieke voorwerpen. Zelf ook toe aan een herten- of zwijnenkopje aan de muur, of een uiltje op de bijzettafel? Twee pasverschenen boeken over taxidermie haken in op de trend.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
In het atelier van Sinke en Van Tongeren
De pieper opgepiept
24 september 2018Van aardappels weten de meeste mensen amper meer dan dat ze kruimig of vastkokend zijn, terwijl we er in Nederland toch 550 verschillende rassen van telen en ze in het gemiddelde huishouden drie keer per week op tafel staan. Het imago van de pieper zou in kookboeken en door de landbouwsector zelf dus best wel eens wat mogen worden 'opgepiept'. De bewoners van de Aardappelmarkt in Dordrecht maakten daar jaren geleden al werk van. Ze vernoemden hun monumentale panden naar de oer-Hollandse soorten die er ooit werd verhandeld.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Markt
Aardappeloogst in de moestuin van Villa Augustus