Lente! De tuinploeg en de moestuin zijn er klaar voor

12 april 2019


Jelle in de moestuin

Kijk, ook Jelle is weer volop in de slag met kruiwagens en schoffels. De winter zit erop voor de tuinman van Villa Augustus en het nabijgelegen zusterlandgoed Dordwijk. Samen met de hele tuinploeg en vrijwilligers worden de handen opnieuw uit de mouwen gestoken.

Niet dat ze de afgelopen maanden stil hebben gezeten. Kate, Daan, Lotte en chefkok Arthur bogen zich als vanouds over het teeltschema voor Dordwijk en Villa Augustus, en het herontwerp van het middendeel van laatstgenoemde moestuin. Jelle snoeide met drie collega's onder andere het wintergroen op Dordwijk. En met z'n allen volgden ze lessen in de 'beredeneerde snoei' van het leifruit, dat op beide percelen in heel diverse vormen aanwezig is en net heel mooi staat te bloeien. 

Jelle: 'Het duurt lang voordat je dat snoeien onder de knie hebt en het duurt ook lang voordat je al die speciale boomvormen hebt. Het is echt een oefening in geduld. Je bent natuurlijk enorm aan het manipuleren, de boel naar je hand aan het zetten. Geen boom groeit zo in het echt. Maar je krijgt er wel een schoonheid (en lekker fruit) voor terug die je nergens anders zo vindt.'