Villa Augustus heeft de komende weken weer veel nieuwe gerechten op de kaart. Chef Arthur van Brug tipt alvast enkele van zijn favoriete.

Lees meer
Buikspek met balsemienhoning

Buikspek met balsemienhoning

Net als vele andere schilders verloor ook Johan Barthold Jongkind (1819-1891) zijn hart aan Dordrecht. Het Dordrechts Museum wijdt een overzichtstentoonstelling aan de stads- en riviergezichten die de Parijse Hollander hier maakte. Ook is er werk te zien van de grote Franse schilders voor wie Jongkind een belangrijke inspiratiebron was. 'Wat is dit mooi, wat moeten de mensen in Holland gelukkig zijn.'

Lees meer
Jongkind, Le port de Dordrecht, 1869

Jongkind, Le port de Dordrecht, 1869

Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als favoriet artikel uit onze eigen markt? Ingrid Jansen weet het meteen wel: de aardewerken fruitschaal uit het Marokkaanse woestijnstadje Tamegroute.

Lees meer

Op de restaurantkaart van Villa Augustus staan deze weken weer veel nieuwe gerechten. Chefkok Arthur van Brug laat je hier alvast kennismaken met enkele van zijn eigen favoriete schotels. Drie tips van Arthur.

Lees meer
Ragù van konijn

Ragù van konijn

In de watertoren van Villa Augustus vindt vanaf maart een nieuwe reeks 'Ontmoetingen in Augustus' plaats. Mooie, inspirerende gesprekken over politieke dieren, rotgrond, twee eieren, klein kijken & poëzie.

Lees meer