Wat is het favoriete artikel van medewerkers van Villa Augustus in onze markt? Voor Gabriela Saloma Gorostiaga is dat deze blauwe vaas. 'Maar er mogen geen bloemen in!'

Lees meer

Het werk van Martin Jarrie is in Villa Augustus ruim vertegenwoordigd. Het hangt in het restaurant aan de muur en is op affiches, ansichtkaarten en in boeken verkrijgbaar in de markt. Niet overdreven dus om te stellen dat de 64-jarige Parijzenaar bij ons ‘kunstenaar-aan-huis’ is. In februari van dit jaar mochten we hem opnieuw verwelkomen, nu als ‘gewone’ hotelgast. We interviewden hem voor de gelegenheid voor Oogst.

Lees meer
Martin Jarrie als 'Queen of the Secret Garden' in Villa Augustus

Martin Jarrie als 'Queen of the Secret Garden' in Villa Augustus

Beate Reinheimer maakte samen met Ulrike Rehm de kevers die je in Villa Augustus tegen de muren ziet. De 'zwerm' omvat in totaal 2500 exemplaren en vond in alle windstreken onderdak in bedrijfscollecties en die van particuliere verzamelaars. Het keramiek is ook te koop in de markt van Villa Augustus.

Lees meer
Beate in haar atelier in Neerijnen

Beate in haar atelier in Neerijnen

Gerbrand Bakker schrijft behalve romans (Boven is het stil, Perenbomen bloeien wit, De Omweg, Juni e.a.) en jeugdboeken ook columns over tuinieren in Trouw, De Groene Amsterdammer en Onze Eigen Tuin. In omgewerkte en uitgebreide vorm zijn die nu samengebracht in Rotgrond bestaat niet. Een verhalenbundel waarin Bakker beschouwingen over cultuurlandschap en natuur afwisselt met kronieken het bezit van een eigen stukje grond. Op woensdag 14 maart komt hij erover vertellen in het programma ‘Ontmoetingen in Villa Augustus’.

Lees meer
Gerbrand Bakker

Gerbrand Bakker

Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als hun favoriete artikel in de markt? Dorine de Vos over de grootste blikvanger daarin: de lamp van Stuart Haygarth. 'Het mooiste object dat we hier hebben.'

Lees meer