Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus al favoriet artikel uit onze eigen markt? Agaath Kastein, sinds 2010 werkzaam in de restauranttuin, kiest voor 'Het verborgen leven van bomen' van de Duitse boswachter Peter Wohlleben. Van de bestseller zijn al meer dan 320.000 exemplaren verkocht.

Lees meer

Nescio was een fietser/wandelaar van het pittige kaliber. In zijn 'Natuurdagboek' staan de talloze tochtjes beschreven die hij tussen 1946 en 1955 door Nederland maakte. Reis de beroemde schrijver van onder andere 'Dichtertje, De uitvreter, Titaantjes' achterna vanuit de leunstoel, of - kan ook - spring in zijn wiel.

Lees meer
Een typisch Nescio-weertje

Een typisch Nescio-weertje

Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als favoriet artikel uit onze eigen markt? Ook Eefje Mesker is er gauw uit. Ze loopt meteen naar het rek met biologische bloemzaadjes van De Bolster. 'Ik hou van weide- en plukbloemen. De soorten die je nog in het wild vindt. Ik ben ook half-Oostenrijkse, hè. Dat zal er misschien mee te maken hebben. Jammer dus dat we geen Edelweiss in het assortiment hebben, haha.'

Lees meer

De Admi dateert uit 1905 en lag al die tijd in de Rotterdamse haven. Afgemeerd in het Wantij en volledig heringericht begint het roemruchte kantoorschip vanaf juni aan zijn tweede leven: Villa Augustus opent aan boord acht nieuwe hotelkamers. Daarmee gaat een oude wens van eigenaren Daan van der Have, Hans Loos en Dorine de Vos na tien jaar in vervulling.

Lees meer
Schilderij van de Admi in de Rotterdam door G. Bosman, 1990

Schilderij van de Admi in de Rotterdam door G. Bosman, 1990

Die antieke stellingkast in het restaurant van Villa Augustus. Die met al die flesjes erin, daar vlak naast de open keuken. Wat is dat nou voor een ding? De oplossing van dat raadsel ligt achter de hoge muren van het Franse dorpje Thoméry.

Lees meer
Thomery: dorpsgezicht

Thomery: dorpsgezicht