Een boeket van Marysia 15 november 2017

Marysia Kwindacz is de bloemist van Villa Augustus. Ze stelt de zeven grote boeketten in het restaurant en het hotel samen. Die bloemstukken worden wekelijks door nieuwe vervangen, zoals ze in het seizoen ook steeds compositie en gebruikte soorten wisselen. Tegelijk vertellen ze ook een tijdlozer verhaal: dat van de liefde van Marysia voor bloemen. Ons eigen boeketje van dat verhaal, in woord en beeld.

Lees meer
Marysia

Marysia

De koffies van Villa Augustus komen uit in Guatemala en Brazilië. De biologische bonen worden geïmporteerd en gebrand door Single Estate Coffee Roasters. Bas Burghoorn stond tien jaar geleden aan de wieg van dat bedrijf. Hij is ‘koffiegek’, en dus de man die er alles over kan vertellen. ‘Het is een wereld waarop ik nooit uitgekeken zal raken.’

Lees meer
Bas Burghoorn

Bas Burghoorn

Veel talentvolle leerlingen en navolgelingen van Rembrandt kwamen uit Dordrecht. Buiten Amsterdam is er geen stad daardoor zo verbonden met het leven en werk van onze beroemdste schilder. Sander Paarlberg van het Dordrechts Museum schreef er een boekje over.

Lees meer
Arent de Gelder

Arent de Gelder

Guus van Otterloo was al wijnhandelaar toen hij nog maar net van de middelbare school af was. Zijn 'goede neus' heeft hem sindsdien nooit in de steek gelaten. En dus ontdekt hij altijd weer nieuwe lekkere wijnen voor Villa Augustus.

Lees meer
Guus van Otterloo

Guus van Otterloo

Dit gerecht van biologisch, in Nederland gefokt hert stond in 2017 op onze herfstkaart

Lees meer
Hertenbiefstuk met knolselderij

Hertenbiefstuk met knolselderij