Heilbot, net zo lekker als ie imposant is

Tot eind maart op onze winterkaart: heilbot met aardappelpuree, spinazie en schorseneren. We fileren deze stevige en enorme zeerover (de grootste in de Atlantische Oceaan) in eigen keuken en verwerken zijn graten in een visbouillon. Door hem in zijn geheel bij onze leverancier te bestellen, leren de beginnende koks van Villa Augustus hoe je alle delen van deze prachtvis verwerkt.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Iedere kok in Villa Augustus is zeker ook een pizzaiolo

Het is al vanaf dag één een van de vaakst bestelde gerechten in Villa Augustus, maar juist omdat we er wekelijks zo veel serveren kun je je afvragen of pizza’s voor ons keukenteam nog wel leuk en uitdagend zijn om te maken. We vragen het op de man af aan onze leidinggevend koks Noah en Daan, die onze winterkaart voor februari en maart samenstelden. Hun antwoord is eensluidend: ja, nou en of!
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Onze moestuin in februari

Kijk in het hotel of restaurant naar buiten en het uitzicht kan je niet bedriegen. Onze moestuin is nu echt, werkelijk en onmiskenbaar hélemaal leeg. Eind januari zijn de allerlaatste gewassen naar binnen gehaald, waardoor we al onze groenten, kruiden en paddenstoelen voorlopig van onze vaste leveranciers zullen moeten betrekken. Ondertussen kan het tuinteam van Villa Augustus dan met de voorbereidingen op het nieuwe oogstseizoen beginnen. Dit is wat er de komende weken zoal staat te gebeuren.
Lees meerCategorieën: Tuin

Karlijn
Tot eind maart kun je in Villa Augustus een tiental nieuwe gerechten op onze winterkaart bestellen. Ze zijn samengesteld door onze leidinggevend koks Noah en Daan. In Oogst lichten we alvast toe wat je op je bord mag verwachten en het verhaal dat onze keuken erbij kan vertellen. Dit keer: steak tartaar met brioche en Spaanse escabeche van Noordzeevis met piccalilly.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Van 26 januari tot en met 1 februari kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen: pastinaak/mosterdsoep, fines de claires, salade met venkel, sinaasappel, burrata en San Daniele-ham, en harderfilet met pompoenrisotto en pangrattato.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Hoofdkelner Robbert met drie extra gerechten van deze week.