De moestuin in de winter
5 december 2023In de moestuin van Villa Augustus gebeurt heel het jaar door van alles, maar in december en januari houdt de natuur het dan toch echt een poosje voor gezien. Op de knollen, de kolen, de spruiten en een koudebestendige slasoort als de cavolo nero na, groeit er in de wintertuin dadelijk verder niets meer. Toch kan het tuinteam ook nu niet even rustig achteroverleunen. Karlijn vertelt wat er deze maanden zoal nog voor ze op de agenda staat.
Lees meerCategorieën: Tuin
Wildzwijnstoof met ingelegde rode kool
1 december 2023In Villa Augustus bereidt de keuken in de herfst en winter regelmatig wildzwijn, om de simpele reden dat het dier onder natuurlijke omstandigheden is opgegroeid, waardoor het vlees zo lekker is. De nootachtige smaak laat zich absoluut niet met die van gewoon varkensvlees vergelijken. We hebben het wildzwijn dus vanzelfsprekend ook nu weer op de menukaart.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Wat brengt de nieuwe winterkaart van Villa Augustus? Hierbij de eerste van een reeksje korte lunch- en dinertips: zuurdesemtoast met wortelpuree als twaalfuurtje, en pompoenpuree met kool en paddenstoelen als vegetarisch hoofdgerecht.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Pompoenpuree met kool, paddenstoelen en amandelen.
De warme smaken en aroma's van de winter
29 november 2023Kom lunchen en/of dineren van de nieuwe winterkaart van Villa Augustus. Het menu van dit seizoen is samengesteld door onze leidinggevend kok Anouk, die zich onder andere ten doel heeft gesteld om de vele liefhebbers van purees, stamppotten en stoofschotels de komende maanden iets bijzonders te kunnen voorschotelen.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Anouk Weeda met twee van de gerechten van de nieuwe winterkaart van Villa Augustus.
Tot en met 30 november kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen: knolselderijsoep met pesto van cavolo nero, Zeeuwse oesters, geroerbakte mosselen met venkel, en gegrilde zeebaars met seizoensgroenten. Op de wisselende bierkaart deze week onder andere de 'Erve' van brouwerij Nevel.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Kelner Maarten met de wisselende gerechten van deze week