Lente! De tuinploeg en de moestuin zijn er klaar voor
12 april 2019Kijk, ook Jelle is weer volop in de slag met kruiwagens en schoffels. De winter zit erop voor de tuinman. Wat gaan de lente en zomer brengen? Bezoekers van Villa Augustus kunnen uitzien naar een moes- en bloementuin die tot ver in de herfst vrijwel wekelijks van aanblik zal veranderen.
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Tuin
Jelle (met kruiwagen) en zijn collega's van de tuinploeg
Begin de dag in Villa Augustus met Zwaluwgekwetter
18 maart 2019Op de ontbijtkaart van Villa Augustus en ook te koop in onze markt: Zwaluwgekwetter van Hermiene Makkink. Een biologisch witschimmelkaasje uit het dorp Lievelde in de Achterhoek.
Lees meerAardappelschotel met lardo en mojo voor de lunch
18 maart 2019Nieuw op de voorjaarskaart en aanbevolen voor de (warme) lunch: een gebakken eitje met geroosterde aardappel, lardo di Colonnata, mojo en amandel. Een boerenschotel uit Toscane, in Villa Augustus geserveerd met mojo van de Canarische Eilanden.
Lees meerCategorieën: Keuken
Een risotto met onterecht 'vergeten' vis
17 maart 2019Nieuw op de voorjaarskaart van Villa Augustus: risotto alla pescatora, een Italiaanse vissersschotel met onder andere pieterman, steenbolk, wijting en amande. Zeebanket geliefd bij kenners.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
Vers uit Spanje: de ansjovis van La Escala
15 maart 2019De ansjovis van Villa Augustus wordt door ons vers ingekocht in La Escala aan de Costa Brava. Die is lekkerder dan zijn soortgenoten in blik. 'Met veel minder zout, en ook met precies het juiste gehalte aan vissigheid in smaak.'
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie
La Escala in vroeger tijden