Posset: Brits culinair erfgoed

De posset is stokoud Brits culinair erfgoed, maar afgezien van een aantal goed ingewijde koks en kookboekenschrijvers zullen niet veel Nederlandse restaurantgasten dit nagerecht bij die naam kennen. In Villa Augustus heeft leidinggevend kok Thomas van Gent het deze zomer op de menukaart.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Onze moestuin in augustus en september

Doordat er doorlopend andere gewassen in worden geteeld en geoogst, verandert de moestuin van Villa Augustus jaarlijks meerdere keren van aanblik. In opeenvolgende verhalen vertelt onze tuinploeg welke groenten en kruiden je er in de vier seizoenen zoal in kunt aantreffen. Ditmaal vertelt tuinvrouw Karlijn wat de maanden augustus en september gaan brengen.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin

Karlijn in de kas
Nieuw op de zomerkaart: buikspek met groenten uit de moestuin

In augustus en september eet je in Villa Augustus van de nieuwe zomerkaart, die is samengesteld door leidinggevend kok Thomas. Dit is alvast zijn favoriete gerecht daarop: geroosterd buikspek met boontjes en snijbiet uit de tuin in een dressing van tomaat en knoflook.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Nieuw op de kaart: cider uit de Nederlandse hoogstamboomgaard

Nieuw op de kaart van Villa Augustus: Farmhouse Saison, een cider van de mannen van Elegast uit het Utrechtse Langbroek. In dit verhaal meer over dit drankje dat in Nederland nu een eigen plek tussen de populaire natuurwijnen en speciaalbieren verovert.
Lees meerCategorieën: Inspiratie

Tot en met 27 juli kun je deze gerechten buiten onze vaste kaart om bestellen: pappa al pomodoro, vongole, gegrilde perzik met citroenricotta, en geroosterde dorade. Wijntip: natuurwijn van Gernot en Heike Heinrich uit Oostenrijk. Biertip: Hop Yeah van Wildebras bierbrouwers uit Utrecht.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie

Pappa al pomodoro