Nieuw op de zomerkaart: buikspek met groenten uit de moestuin

1 augustus 2023


Geroosterd buikspek met boontjes, snijbiet en tijm, € 23

Buikspek werd de afgelopen jaren in Villa Augustus al vaker door de keuken geserveerd, maar dan als lunch- of voorgerechtje. Op onze nieuwe zomerkaart vind je dit krokante varkensvlees nu terug onder de hoofdgerechten. Leidinggevend kok Thomas combineert het biologische spek van het Nederlandse landvarken met boontjes, snijbiet en tijm uit de moestuin. 

Umami

Het buikspek wordt voorgegaard in een kippenbouillon die – net als onder meer belegen kaas, tomaten, sardientjes, champignons, zeewier  en gefermenteerde soja – van nature rijk is aan het mononatriumzout van glutaminezuur. Dit mng of msg, zoals het wordt afgekort, verleent gerechten de hartige smaak die in de wereld van de keuken bekendstaat als ‘umami’. Het is naast zoet, zuur, zout en bitter een van de vijf basissmaken die de tong kan onderscheiden. 

 

  


  • Thomas

    Thomas