Oproep!

Voordat we er in 2007 hotel-restaurant en moestuin Villa Augustus in openden, werkten en woonden er decennialang mensen in onze watertoren. Heeft u uit die periode zelf nog herinneringen aan deze bijzondere plek, of kent u iemand die er iets over kan vertellen? We zijn heel benieuwd naar die verhalen!
Lees meerCategorieën: Inspiratie

Foto KLM Aerocarto
Onze moestuin in de herfst

Herfst in Villa Augustus. Maak een wandeling door onze moestuin en geniet van de geuren en kleuren van de groenten en kruiden die we ook nu nog volop oogsten. Ondertussen kijkt Karlijn met dit verhaal alvast terug op een druk en rijk tuinjaar.
De rust daalt neer in de plantenwereld, maar nog niet helemaalCategorieën: Doen! / Inspiratie / Tuin

Zomer in het restaurant en op het terras van Villa Augustus

Tot eind september lunch en dineer je in Villa Augustus van de nieuwe zomerkaart. Hieronder lees je meer over een aantal onweerstaanbare gerechten erop. Het menu is samengesteld door leidinggevend koks Noah en Daan. De hoofdrollen erin zijn opnieuw weggelegd voor alle biologische groenten, kruiden en vruchten die we in augustus en september in onze moestuin oogsten.
Dit zijn de nieuwe gerechten op onze seizoenskaartCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin

Oogstmaand!

Augustus, oogstmaand! Tuinvrouw Karlijn vertelt wat we de komende weken zoal aan groenten, kruiden en fruit op de nieuwe restaurantkaart van Villa Augustus mogen verwachten. Aan tafel is er veel lekkers om naar uit te zien, want de natuur pakt flink uit dit tuinjaar. Eind juli al konden de eerste volle kruiwagens met sla, bieten, venkel, aardappelen enz. enz. onze keuken worden binnengereden.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin

Karlijn met een yellowstone-wortel.
Zelfgemaakte chorizoworst van Daan

Als je maar vaak genoeg de kans hebt om in het hoofd van een Echte Kok te kijken, wordt het vanzelf wel duidelijk. Tja, geen wonder dus dat die lui (m/v) nauwelijks tijd hebben voor een liefdesleven of voor andere hobby’s. Elke minuut van hun achtdaagse werkweek staat in het teken van koken, eten, lezen over eten, nadenken over eten, eindeloos praten over eten en veel reizen om nog veel meer te weten te komen over eten. In zijn eigen bed, of in de keuken van Villa Augustus zelf, blijft onze leidinggevend kok Daan in ’t Veld er zelf ’s nachts nog druk mee.
Lees meerCategorieën: Inspiratie

Chorizo met bonenstoof.