De superoogst van 2021
4 september 2021We proberen de rem er een beetje op te houden, maar kunnen niet helemaal voorkomen dat in dit stukje wel érg veel grote woorden worden gebruikt. Het geval wil namelijk dat de moestuin van Villa Augustus en onze zustertuin op Landgoed Dordwijk allebei echt een tópjaar doormaken. Tuinders Daan en Kate vertellen over de superoogst van dit seizoen.
Lees meerCategorieën: Tuin
Kate druk met het wieden van onkruid...
Amarouch Fiddani (42) had er al een half leven in de horeca opzitten voordat hij tien jaar geleden bij Villa Augustus in dienst trad. Nu wil hij er nooit meer weg: ‘Ik heb lang naar een veilige, beschermde werkomgeving moeten zoeken, en hier heb ik die gevonden’.
Lees meerCategorieën: Inspiratie
Amarouch: ‘Ik hou wel van een praatje en vind het dus leuk om mensen te vermaken'
Deze gerechten kun je van 2 tot 8 september buiten de vaste kaart om bestellen in Villa Augustus: Williams-peer met Achelse blauwe, zeebaars in vijgenblad en fines claires Roc'h Viannec Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken.
Lees meerCategorieën: Keuken
Deze week buiten de kaart om in Villa Augustus
20 augustus 2021Van 20 tot en met 26 augustus kun je deze gerechten in Villa Augustus buiten de vaste kaart om bestellen:r atte-aardappeltjes met cavolo nero en antiboise, dorade grise als 'vis van de week', en bietensoep met mascarpone. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven de open keuken.
Lees meerBietenoogst in de moestuin...
Tijd gestold in waskrijt
18 augustus 2021Het verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Villa Augustus is op tal van foto’s en films, in boeken en artikelen vastgelegd, maar óók in afwrijfsels. Niet iedereen zal onmiddellijk weten wat er met de term bedoeld wordt. Zoals het Franse synoniem ervan, frottages menigeen eveneens vreemd in de oren kan klinken. Maar wie in de Watertoren voor een werk van Ton Martens staat, zal de toegepaste techniek toch snel genoeg herkennen.
Lees meerCategorieën: Inspiratie
Ton Martens in zijn huis in Den Haag