Prijs de kok voor wie de kookkunst nog geheimen heeft. Hij of zij zal dan onvermoeibaar op zoek blijven naar hoe een gerecht nóg lekkerder kan. Jurgen Elenbaas is er zo eentje. In de keuken van Villa Augustus, maar ook thuis, is hij altijd druk om gerechten beter te laten smaken en nieuwe bereidingen te ontdekken.

Lees meer
Jurgen Elenbaas: 'Ik wil alle ambachten beheersen'

Jurgen Elenbaas: 'Ik wil alle ambachten beheersen'

Voor veel terugkerende bezoekers van Villa Augustus is Willem Moerman (25) een vertrouwd gezicht. Hij werkt al vijfenhalf jaar vrijwel dagelijks in ons restaurant, eerst als kelner en tegenwoordig als hoofdkelner. Dat wil hij graag ook nog heel lang blijven doen, want ja: ‘Toen ik hier begon, had ik geen idee dat ik het zó leuk zou gaan vinden. Iedereen is hier ondertussen wel familie van me geworden’.

Lees meer
Willem: 'Als iemand aan de andere kant van het restaurant om aandacht vraagt, dan zie ik dat'

Willem: 'Als iemand aan de andere kant van het restaurant om aandacht vraagt, dan zie ik dat'

In deze verhalenserie vertellen we je wat er door heel het tuinseizoen heen zoal komt kijken bij de teelt van één van onze gewassen, de Gros Maroc. We kweken deze sappige, diepblauwe druif in 2022 voor het eerst in de moestuin van Villa Augustus. Hier op ons weblog Oogst praten de tuinvrouwen Kate en Karlijn je om de paar maanden bij over de zorg waarmee ze de Gros Maroc nu voortdurend moeten vertroetelen.

Lees meer
Kate en Karlijn in de druivenkas van Villa Augustus

Kate en Karlijn in de druivenkas van Villa Augustus

Anouk Weeda (22) rondde een opleiding in beeldende vorming af, maar besloot vorig jaar dat ze veel liever wilde koken. Zonder veel ervaring solliciteerde ze daarom op een vacature voor een hulpkok in Villa Augustus. En jawel: al snel nadat ze was aangenomen, bleken we met Anouk opnieuw een kooktalent in huis te hebben gehaald. Zelf is ze al net zo enthousiast: ‘Ik heb zó erg naar mijn zin, ik kan soms wel dansen door de keuken.’

Lees meer
Anouk in de bakkerij...

Anouk in de bakkerij...

De markt van Villa Augustus is elke dag tot 20.00 uur geopend voor het afhalen van onze houtovenpizza’s. Je kunt drie verschillende pizza’s kiezen en ze in twee varianten bestellen: to go of doe-het-zelf. Ook om mee te nemen uit de markt: verse antipasti, brood en taartjes uit de eigen bakkerij, en groenten uit de moestuin.

Lees meer