Tot en met 14 december kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten onze vaste kaart om bestellen: rode linzensoep met gezouten citroen en kervel, Oosterschelde-oesters, pizza met winterspinazie en gorgonzola, en bouillabaisse van Noordzeevis.

Lees meer
Kelner Didi met twee van de extra gerechten van deze week.

Kelner Didi met twee van de extra gerechten van deze week.

Ook op de menukaart deze winter: een risotto met aardpeer en taleggio. De keuken van Villa Augustus legt al sinds jaar en dag eer in met het creëren van eigen, spannende versies van deze onovertroffen, Italiaanse rijstschotel. Wat ze gemeenschappelijk hebben: we bereiden ze altijd met groenten en kruiden uit onze moestuin, en ja, onze koks houden van smeuïg.

Lees meer
Risotto met aardpeer en taleggio, nu op de winterkaart.

Risotto met aardpeer en taleggio, nu op de winterkaart.

De talloze liefhebbers van quiche boffen maar, want elke jonge kok van Villa Augustus is er tegenwoordig op gebrand de allerlekkerste variant van dit van dit klassiek-Franse, hartige taartje te creëren. Op de nieuwe winterkaart staat nu deze van onze leidinggevend kok Anouk, geserveerd met een salade van rammenas en appel.

Lees meer
Le 'Quiche d'Anouk'

Le 'Quiche d'Anouk'

De moestuin in de winter

5 december 2023

In de moestuin van Villa Augustus gebeurt heel het jaar door van alles, maar in december en januari houdt de natuur het dan toch echt een poosje voor gezien. Op de knollen, de kolen, de spruiten en een koudebestendige slasoort als de cavolo nero na, groeit er in de wintertuin dadelijk verder niets meer. Toch kan het tuinteam ook nu niet even rustig achteroverleunen. Karlijn vertelt wat er deze maanden zoal nog voor ze op de agenda staat.

Lees meer

In Villa Augustus bereidt de keuken in de herfst en winter regelmatig wildzwijn, om de simpele reden dat het dier onder natuurlijke omstandigheden is opgegroeid, waardoor het vlees zo lekker is. De nootachtige smaak laat zich absoluut niet met die van gewoon varkensvlees vergelijken. We hebben het wildzwijn dus vanzelfsprekend ook nu weer op de menukaart.

Lees meer