Reis terug in de tijd naar Villa Plinius

De Romeinse senator Plinius de Jongere leefde 2000 jaar geleden in zijn eigen 'Villa Augustus'. In zijn brieven schreef hij erover. Een stadse meneer met vakantie op zijn eigen landgoed: luieren, lezen, eten, wandelen en er af en toe op uit met de kar.
Lees meerCategorieën: Doen! / Inspiratie

De Italiaanse tuin van Villa Augustus: Plinius zou er zich thuis hebben gevoeld
Haar keramiek is verkrijgbaar in de markt. In het restaurant kun je borden en schalen van haar hand in onze eigen collectie bewonderen. Op atelierbezoek bij de 'huis-keramiste' van Villa Augustus. 'Wonderlijk hoor: ik keek nooit naar porselein, en van het ene op het andere moment was ik ervoor verloren.'
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt

Schaal van Laura de Moor
De lekkerste blauwader van de wereld

Het is een van de beste blauwaderkazen ter wereld, zoniet de allerlekkerste: de Achelse Blauwe. In Villa Augustus staat hij op de kaart. De Vlaamse broers Bert en Peter Boonen maken hem op hun monumentale boerderij in het Vlaamse Achel, net over de grens bij Valkenswaard.
Lees meerCategorieën: Keuken
Peter Boonen met zijn Achelse Blauwe
De limonaia: schatkamer van de citruskweker

De citroenbomen van Villa Augustus zijn de vorstinnen van de tuin. Vanaf de late herfst tot april resideren ze in hun limonaia: het winterverblijf dat oudsher speciaal voor de soort wordt gebouwd. De verzameling citrusbomen van Villa Augustus telt intussen zo'n twintig varianten en in totaal 33 exemplaren.
Lees meerCategorieën: Tuin

Citrus op het terras van Villa Augustus
Bijzonder: Drentse bloedworst van Ron

Dit seizoen terug op het krijtbord: authentieke Drentse bloedworst, bij ons aan de deur bezorgd door Ron Reitsma. Rons specialiteitenhandel Le Chateau d’Eau levert al tien jaar oesters, vis en schaal- en schelpdieren aan Villa Augustus (daarover zeker een volgende keer), maar sinds een aantal jaren dus ook deze worst, huisgemaakt door een zelf slachtende slager.
Lees meerCategorieën: Keuken
