Dit seizoen terug op het krijtbord: authentieke Drentse bloedworst, bij ons aan de deur bezorgd door Ron Reitsma. Rons specialiteitenhandel Le Chateau d’Eau levert al tien jaar oesters, vis en schaal- en schelpdieren aan Villa Augustus (daarover zeker een volgende keer), maar sinds een aantal jaren dus ook deze worst, huisgemaakt door een zelf slachtende slager.

Lees meer

Nathalie L'Eté tekent, schrijft, schildert en ontwerpt met 'de ziel van een kind', zoals ze zelf zegt. Die ziel wordt over heel de wereld herkend. De illustraties waarin ze sprekende dieren en fantasiewezens in betoverende tuinen en landschappen ten tonele voert, zijn beroemd geworden. In de markt van Villa Augustus is ook werk van Nathalie te koop. Wim de Jong werd erdoor aangestoken en kent nu inmiddels ook zelf pratende ganzen en hazen.

Lees meer
Nathalie 'l'Ete

Nathalie 'l'Ete

Dit gerecht met Merlijn-kaas en Chioggia-bietjes stond in Villa Augustus op de herfstkaart van 2017.

Lees meer
Salade met bieten en Merlijn-kaas

Salade met bieten en Merlijn-kaas

Veel talentvolle leerlingen en navolgelingen van Rembrandt kwamen uit Dordrecht. Buiten Amsterdam is er geen stad daardoor zo verbonden met het leven en werk van onze beroemdste schilder. Sander Paarlberg van het Dordrechts Museum schreef er een boekje over.

Lees meer
Arent de Gelder

Arent de Gelder

Een boeket van Marysia

15 november 2017

Marysia Kwindacz is de bloemist van Villa Augustus. Ze stelt de zeven grote boeketten in het restaurant en het hotel samen. Die bloemstukken worden wekelijks door nieuwe vervangen, zoals ze in het seizoen ook steeds compositie en gebruikte soorten wisselen. Tegelijk vertellen ze ook een tijdlozer verhaal: dat van de liefde van Marysia voor bloemen. Ons eigen boeketje van dat verhaal, in woord en beeld.

Lees meer
Marysia

Marysia