Salade van geroosterde bieten met geitenkaas en appel uit de tuin
15 november 2017Salade van geroosterde bieten met geitenkaas en appel uit de tuin
Chef Arthur van Brug van Villa Augustus: ‘Dit gerecht is in de plaats gekomen van de salade met gebakken geitenkaas die we hiervoor lange tijd hebben geserveerd. Ik ben heel benieuwd naar de ontvangst ervan, want zijn voorganger was heel populair. Maar de Witte Merlijn-kaas die we nu met lauwwarme gele, rode en Italiaanse Chioggia-bietjes presenteren, is werkelijk fantastisch. Een echte boerenkaas, zacht en dus op de Franse manier gemaakt.’
De eerste Witte Merlijnkaas kwam in 1993 voor het eerst van
de plank op kaasboerderij Midgar in het Belgische Werchter, Arthur betrekt hem
uit voor Villa Augustus in de Weipoort, een groene buurtschap van kaasmakers
bij Zoeterwoude.
-
Salade met bieten en Merlijn-kaas
Categorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin