Een nieuwe generatie liefhebbers omarmt wijnen die op geheel natuurlijke wijze worden gemaakt en ook zo puur smaken. In Villa Augustus hebben we er drie aan ons assortiment toegevoegd. Ze staan vermeld op het krijtbord boven de openkeuken en zijn per fles te bestellen.

Lees meer

De kweepeer groeit zowel in onze eigen moestuin als in die van onze zustertuin op Landgoed Dordwijk in Dubbeldam. De oogst ervan is dit seizoen rijk. We maken er deze herfst onder andere vruchtensiroop van. Zo lang de voorraad strekt, kun je de limonade buiten de kaart om deze weken in het restaurant bestellen. Wie zelf met kweeperen aan de slag wil, kan daarvoor terecht in onze markt. Daar werkt ook Gabriëla, die alles weet over wat je er allemaal mee kunt.

Lees meer
Volop kweeperen in de markt van Villa Augustus

Volop kweeperen in de markt van Villa Augustus

Deze week kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de kaart om bestellen: rode mul met venkel, pizza met aardpeer en Fontina-kaas, en zuurdesembrood met perenchutney. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze openkeuken.

Lees meer
Buitenkansje: rode mul uit Bretagne

Buitenkansje: rode mul uit Bretagne

Hannah Bok is reumatoloog-internist in ruste, maar allesbehalve 'in ruste' als het om tuinieren gaat. Ze is al vrijwilligster in de tuinploeg van Villa Augustus sinds de opening ervan in 2007. Ook verzorgt ze al jarenlang de rondleidingen door onze tuin en gebouwen. In haar voetspoor kom je er alles over te weten, en er valt veel met Hannah te lachen bovendien. 'Zo'n woekerende braamstruik, dat kan ik dus echt niet hebben, hè.'

Lees meer
Hannah Bok: gids en tuinvrouw van Villa Augustus sinds 2007

Hannah Bok: gids en tuinvrouw van Villa Augustus sinds 2007

Siroop van Dordtse kweepeer

25 oktober 2019

Versgeplukt uit onze zustertuin op Landgoed Dordwijk: kweepeer. We maakten er deze aromatische siroop van. Je kunt de limonade deze week buiten de vaste kaart om bestellen. Liefhebbers van kweepeer mogen alvast ook uitzien naar onze dulce de membrillo, de traditionele Spaanse koekjes van deze vrucht.

Lees meer