Nieuwe gerechten op de kaart in april en mei
13 april 2018De nieuwe lentekaart van Villa Augustus is ingegaan. Chef Arthur van Brug tipt weer een paar gerechten die je de komende weken vanuit zijn keuken tegemoet kunt zien, waaronder koteletten van Veluws lam, rijstepap met rabarber en de groene salade uit de tuin. Met ook speciale aandacht voor de huisgemaakte garnalenkroketten.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Tuin
Koteletten van Veluws lam met groene asperges
Drie dichters met elkaar in gesprek over hun poëzie, en hoe die tot stand komt. Over hun worstelingen met de taal, hun terugkerende thema’s, en hun onderlinge overeenkomsten. En over het dichterschap in de tijd waarin we leven. Luister op woensdag 25 april over de schouders van Mustafa Stitou, Maud Vanhauwaert en Myrte Leffring mee als ze in Villa Augustus met elkaar aan tafel gaan en zichzelf en hun werk binnenstebuiten keren. Myrte Leffring blikt alvast vooruit op die ontmoeting.
Lees meerCategorieën: Doen! / Inspiratie
Myrte met collega-dichters Menno Wigman en Paul Demets in Villa Augustus in 2016
De laatste kuipen met citroenbomen zijn er deze week uit naar buiten gereden, en dus is de Limonaia van Villa Augustus weer beschikbaar voor bruiloften, familiereünies, verjaardagen en bedrijfsbijeenkomsten. Tot aan het eind van de zomer vult de wintertuin zich opnieuw met de geluiden van tinkelende glazen, vrolijke stemmen, muziek en ander feestgedruis.
Lees meerCategorieën: Doen! / Inspiratie
Klaar voor een groots diner
Echt iets voor Merel, deze 'Susan Bijls'
3 april 2018Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als hun favoriete artikel uit onze markt? Nou, Merel Vigelius maak je altijd blij met nóg een tasje van ontwerpster Susan Bijl. 'Toen ik ze voor het eerst in de markt zag, wist ik het meteen: ooo, dat is iets voor mij.'
Lees meerCategorieën: Inspiratie / Markt
'Ze zijn ook té leuk'
Nu in de markt: citroenen uit de limonaia
29 maart 2018De citrusbomen van Villa Augustus brengen bijzondere variëteiten voort. Ze zijn nu geoogst en verkrijgbaar in onze markt. Verwerk ze in uiteenlopende gerechten, of maak ze in. Het kookboek 'Citrus' van Catherine Phipps wijst je de weg.
Lees meerCategorieën: Keuken / Inspiratie / Markt
Nu in de markt verkrijgbaar