Deze week buiten de kaart om: Williams-peer met Achelse blauwe, gegrilde poon, pizza-pompoen en de Zeeuwse platte

20 september 2019


Williams-peer uit de houtoven met honing en Achelse Blauwe, € 8

De peer in dit gerechtje heet voluit Williams Bon Chrétien en groeit in onze boomgaard. Liefhebbers van een digestief kennen hem als de smaakmaker van de Poire William, de beroemde AOC-eau de vie die er in het Zwitserse Rhonedal van wordt gestookt. Op hun beurt weten vaste bezoekers van Villa Augustus dat hij in de oogsttijd regelmatig terugkeert op de menukaart,  of anders toch op de krijtborden met onze specials van de week. En, hoera, dat laatste is nu weer het geval. We roosteren onze William in de houtoven en serveren hem met honing uit eigen tuin en Achelse Blauwe, de 'lekkerste blauwader ooit door mensenhanden gemaakt'. Over deze kaas uit de Belgische Kempen schreven we in 2017 hier al een lofzang.


Gegrilde poon met borlottibonen, kruiden uit de tuin en citroen, € 12

'Een topvisje' in de woorden van chefkok Arthur van Brug. Eens te meer omdat de rode poon (ook wel: knorhaan) met zijn stevige filets en diepe smaak zo goed op kan tegen die van de vers gedopte borlottibonen. Alleen nog wat goede olijfolie, citroen en kruiden uit de tuin erover 'en ja, dan heb je het al' (opnieuw Arthur).