Nieuw op de voorjaarskaart en aanbevolen voor de (warme) lunch: een gebakken eitje met geroosterde aardappel, lardo di Colonnata, mojo en amandel. Een boerenschotel uit Toscane, in Villa Augustus geserveerd met mojo van de Canarische Eilanden.

Lees meer

Nieuw op de voorjaarskaart van Villa Augustus: risotto alla pescatora, een Italiaanse vissersschotel met onder andere pieterman, steenbolk, wijting en amande. Zeebanket geliefd bij kenners.

Lees meer

De ansjovis van Villa Augustus wordt door ons vers ingekocht in La Escala aan de Costa Brava. Die is lekkerder dan zijn soortgenoten in blik. 'Met veel minder zout, en ook met precies het juiste gehalte aan vissigheid in smaak.'

Lees meer
La Escala in vroeger tijden

La Escala in vroeger tijden

Op de nieuwe voorjaarskaart van Villa Augustus is een hoofdrol weggelegd voor groene asperges. Geniet er de komende weken van met deze gerechten.

Lees meer

Ron Reitsma is ‘onze man in Bretagne’. Hij koopt er al tien jaar lang de schaaldieren die we in ons restaurant serveren. Ron groeide op tussen de vissers en de oesterkwekers in dit deel van de Franse kust. Hij weet dan ook alles van de mooie streekproducten die er vandaan komen. Behalve met verse oesters, krabben, zeewier, kokkels en vis rijdt de vrachtwagen van zijn bedrijf Chateau d’Eau wekelijks ook in Villa Augustus voor met boerenboter, paddenstoelen, kazen en bloedworst.

Lees meer