Deze drie gerechten serveren we van 13 tot en met 20 september buiten de kaart om: walnoot-zuurdesemtoast met gepofte aubergine, gegrilde wortel en rucola ( € 8), pizza met palmkool uit de tuin, Fontina en tijm (€ 10), en gebakken kippenlevers met Transparente de Croncels-appel en lavendel (€ 8). Ze staan vermeld op de krijtborden boven de openkeuken.

Lees meer

Tuinman Jelle Reeder en zijn ploeg zijn druk met de pluk van de appels en peren in de tuin. Chefkok Arthur van Brug brengt de ze tot ver in het jaar op de vaste kaart én op de krijtborden met onze wisselende weekmenu's. Zowel de tuin van Villa Augustus als onze 'zustertuin' op het nabijgelegen Landgoed Dordwijk kende een goed fruitjaar. De nieuwe oogst van appels en peren is ook verkrijgbaar in onze markt.

Lees meer
Jelle Reeder in de fruitboomgaard

Jelle Reeder in de fruitboomgaard

Nocturne in de geheime tuin 6 september 2019

Op donderdag 12 september speelt de stadsbeiaardier van Dordrecht, Boudewijn Zwart, de compositie 'Nocturne in de geheime tuin', een klokkenspel van Daan Manneke. Het muziekstuk is opgedragen aan Villa Augustus en een postuum eerbetoon aan collega-componist Kors Monster.

Lees meer
Daan Manneke

Daan Manneke

Deze drie gerechten kun je in Villa Augustus deze week buiten de kaart om bestellen: verse, gegrilde makreel, pompoen met cavolo nero en kruidenhangop, en pizza met chioggia-bietjes en geitenkaas.

Lees meer
Gegrilde, verse makreel met kruiden uit eigen tuin

Gegrilde, verse makreel met kruiden uit eigen tuin

Yoghurt van De Eerste 26 augustus 2019

Hardloper in het ontbijtbuffet van Villa Augustus is, elke ochtend opnieuw, de yoghurt van Ekoboerderij De Eerste. Dit 80 hectare grote landbouw- en veeteeltbedrijf van de familie Marsman ligt in de Noordoostpolder. Hoe de boerderij in 1942 aan haar naam kwam, laat zich raden. Ze was na het droogvallen van de Zuiderzee de eerste die op het nieuwe land in gebruik werd genomen.

Lees meer
Ontbijtbuffet in Villa Augustus

Ontbijtbuffet in Villa Augustus