Nieuw op de zomerkaart: pizza uit de houtoven met nduja, gegrilde aubergine en dungesneden venkel. Nduja is een zachte, smeerbare salami uit het dorp Spilinga op de Monte Poro-berg in Calabrië. Hoofdbestanddeel ervan is de 'Devil's Kiss'.

Lees meer

In Villa Augustus staat deze zomer een ceviche van kabeljauw op de kaart. Lekker als lichte lunch of als entree van een diner. Chef Arthur van Brug serveert het gerecht met onder andere dungesneden courgetjes, rauwe doperwtjes, peultjes en andere fijne groenten en kruiden uit de eigen moestuin.

Lees meer

Nu op de zomerkaart: pizza met geroosterde vijgen, Cabrales en oregano € 15. Het fruit en de kruiden zijn uit eigen tuin, Cabrales is een blauwaderkaasje uit het gelijknamige bergplaatsje in het Spaanse Asturië.

Lees meer

Nieuw op de kaart: friet van FrietHoes. We serveren ze in Villa Augustus bij onze steak, maar ze kunnen daarnaast apart bij elk ander gerecht worden besteld. Zeker doen ook, want het is een specialiteit op zich. Friethoes gebruikt er de beste frietaardappelen van het land voor, bakt ze in eigen huis kort voor en levert ze aansluitend vers aan bij zijn afnemers. Je proeft het kwaliteitsverschil met de diepvriesfriet van de grote fabrikanten.

Lees meer
Kok Aimée voegt het laatste stukje 'magie en liefde' toe aan de friet

Kok Aimée voegt het laatste stukje 'magie en liefde' toe aan de friet

Bezoek aan huis en atelier bij Klaas Gubbels, van wie Villa Augustus een prachtig beeldhouwwerk in de tuin heeft staan. De kunstenaar is dit jaar 85 geworden. Zijn geboortestad Rotterdam eert hem de komende maanden met een aantal exposities en bijzondere uitgaven van zijn werk.

Lees meer
KJlaas bij de koffiepotten waarvan hij er door de jaren heen veel heeft verzameld

KJlaas bij de koffiepotten waarvan hij er door de jaren heen veel heeft verzameld