Nog wat extra stevige kost in afwachting van de lente

12 februari 2025


Leidinggevend kok Daan in 't Veld bereidt de aardappelpuree met rode kool en verse worst.

Nieuwe gerechten op de seizoenskaart van Villa Augustus! Tot half maart vind je daarop wat extra stevige kost, omdat de lente immers nog wel even op zich laat wachten. De keuken voegt de komende weken onder andere deze schotels aan het menu toe: skrei met bonenstoof, huisgemaakte verse worst met aardappelpuree of in een risotto, en een rillette van barbarie-eend. We serveren ze alle uiteraard met de groenten van het seizoen, waaronder kool, spinazie en venkel.

Makreel met bloedsinaasappelvinaigrette.

Liever wat minder machtig? 

Wat minder machtige gerechten hebben we op dit wintermenu natuurlijk ook, zoals een raviolo (een platte éénvels-ravioli) met ricotta, parmezaan en rauwe eierdooier, een moot licht gegaarde makreelfilet in een vinaigrette van bloedsinaasappel, en desemtoast met hummus van kikkererwt, geroosterde komijnwortel en bloemkoolroosjes. In de houtoven bereiden we vier verschillende pizza’s, met als seizoensspecial de variant met prei, burrata en ansjovis.

Eggs florentine van Daan, zijn afscheidsgerecht.

Afscheid van Daan

Eveneens nieuw op de kaart: het crème-brûléetaartje met bloedsinaasappel en hangop plus de merengue met slagroom, munt en granaatappel van onze eigen patissier Magda. En ten slotte mogen we de Florentijnse eieren in hollandaisesaus op een brioche van zuurdesem niet onvermeld laten. Met dit klassieke lunchgerechtje (dat ‘tje’ kan eigenlijk wel weg) neemt leidinggevend kok Daan helaas afscheid van Villa Augustus, en zo vaak als we het gaan opdienen, zo vaak ook zullen we aan hem terugdenken. 

Nieuwe kookavonturen

Daan, in het keukenteam ook bekend als de ‘zingende kok’, zet zijn loopbaan voort als zelfstandig cuisinier. Zeker, dat weet hij zelf ook: de moestuin, zijn collega’s en de sfeer in het restaurant zal hij nog gaan missen. Maar tegelijkertijd zijn er dus die spannende kookavonturen die lonken. ‘Er valt ook voor mij nog zo veel te ontdekken, dat is ook inherent aan dit vak. Je bent als kok nooit uitgeleerd, en dus wil ik op zoek naar nieuwe uitdagingen.’ Ja, echt jammer, maar we snappen het.


  • Een deel van het keukenteam bij de gerechten op de nieuwe winterkaart.

    Een deel van het keukenteam bij de gerechten op de nieuwe winterkaart.

  • Skrei met bonenstoof.

    Skrei met bonenstoof.

  • Merengue van patissier Magda.

    Merengue van patissier Magda.