Toscaanse soep met venkel en witte bonen, mosselen met chorizo, pizza met snijbiet en Comté, en geroosterde dorade
23 juni 2023Tot en met 29 juni kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen.
Soep van het seizoen: Soep van snijbiet, tomaat, venkel en witte bonen, € 9
Er komt nu volop snijbiet uit de moestuin en leidinggevend kok Anouk maakt er deze week voor twee gerechten volop gebruik van. Zowel de prachtige kleuren als de frisse bite van de groente maken deze met bonen en venkel gevulde, Toscaanse soep extra onweerstaanbaar.
Zeevruchten: Geroerbakte mosselen met chorizo, € 15
De keuken smelt de stukjes chorizo in de pan, zodat de smaken en aroma’s van deze pittige, Spaanse worst zich goed mengen met de mosselen die kort worden mee geroerbakt. De schelpen worden afgeblust met witte wijn.
Gerecht van het seizoen: Pizza met ingelegde snijbiet, Comté en geroosterde amandelen, € 13
Anouk legt de stelen van de snijbiet eerst gedurende twee dagen in zoetzuur in. De stengeltjes behouden daarmee hun frisheid en knapperigheid, waardoor ze op deze pizza op kunnen tegen het machtige gezelschap van de Comté, een harde kaas uit de Jura.
Vangst van de dag: Geroosterde dorade met een vinaigrette van aalbes, een salade uit de tuin en rozemarijnfrites, € 25
De dorade voedt zich veelal met schaaldieren en dankt daaraan zijn delicate visvlees. De kleine smaakexplosies in dit gerecht worden veroorzaakt door de knappende aalbessen in de vinaigrette.
-
Dorade met vinaigrette van aalbessen
-
Leidinggevend kok Anouk stelde het speciale menu van deze week samen
-
Oogst van de snijbiet door leidinggevend kok Daan...
-
... en de venkel
-
Tuinvrouw Kate in de kas
Categorieën: Keuken / Inspiratie