Bloemkoolsoep met makreel, mosselen met courgette, pizza met gorgonzola en druiven, dorade in vijgenblad

26 augustus 2022

Tot en met 1 september kun je in Villa Augustus deze gerechten buiten de vaste kaart om bestellen.

 

Soep van het seizoen: Koude soep van bloemkool met gerookte makreel en aioli, € 8,50

Romig soepje van fijn gepureerde bloemkool, koud gerookte makreel en wat knoflook en boter.


Schaal- & schelpdieren: Mosselen met courgette, citroen en olijfolie, € 15

We oogsten volop courgette in de moestuin en combineren de groente deze week met mosselen. De jonge courgetjes worden heel fijn gesneden en heel kort met een beetje boter in de mosselpan meegebakken.

 

Gerecht van het seizoen: Pizza met gorgonzola, druiven uit de kas en hazelnoot, € 12

De houtovenpizza-van-de-week wordt belegd met gorgonzola en de eerste pluk van onze kasdruiven. De witte Golden Champion is de vroegste druif in het rijtje, tot in oktober oogsten we in Villa Augustus en uit onze zustertuin op Landgoed Dordwijk achtereenvolgens nog de soorten Chasselas, Rosé, Alicante en Gros Maroc.

 

Vangst van de dag: Dorade in vijgenblad met citroen, seizoensgroenten en geroosterde tijmaardappeltjes, € 24

Chefkok Arthur van Brug: ‘We werken in de keuken regelmatig met zowel de vruchten van de vijgenboom als met zijn bladeren. Villa Augustus heeft drie prachtige vijgenbomen, twee in de tuin en een tegen de fruitmuur. Met het blad ervan geven we dit visgerecht iets speciaals. De smaak en geur die een vijgenblad aan gestoomde vis geven, zijn lastig te benoemen. Ze vormen samen een heel bijzondere  zintuigelijke ervaring, je moet het zelf geroken en geproefd hebben. '