Restaurant Villa Augustus blijft geopend voor hotelgasten. Voor meeneem-maaltijden: bezoek onze markt

16 oktober 2020


De Lantarenkamer in de watertoren

Lekker slapen en eten in Villa Augustus

Het hotel van Villa Augustus mag de komende weken open blijven, en daar gaan we natuurlijk het beste van maken. Omdat de door de overheid afgekondigde nieuwe coronamaatregelen niet van toepassing zijn op de hotelbranche, kunnen we u als overnachtende gast óók in deze bijzondere tijden een leuk en volwaardig verblijf in Villa Augustus aanbieden. 


Het restaurant in het pompgebouw

Zo bent en blijft u heel de dag door welkom in ons restaurant. Vanzelfsprekend voor het ontbijt, de lunch en het diner, maar tevens voor een drankje en een hapje tussendoor. De keuze aan groente-, vlees- en visgerechten op onze vaste kaart is onveranderd groot. Ook kunt tot laat in de avond verse pizza’s uit onze houtoven bestellen. Als te doen gebruikelijk vindt u elke week bovendien enkele speciale schotels, wijnen en bieren op het krijtbord boven onze open keuken.


Uiteraard mag u erop rekenen dat we ook in Villa Augustus alle veiligheidsvoorschriften in acht nemen. Dat betekent dat al onze personeelsleden mondkapjes dragen. Dat we hetzelfde van gasten vragen als ze niet aan tafel zitten. Dat we maximaal 30 personen tegelijk in het restaurant kunnen ontvangen. En dat we in het hotel, het restaurant en de markt de anderhalvemeter-regel respecteren.


Gabriëla met kweeperen uit de moestuin

Op het krijtbord deze week

Buiten de vaste kaart om hebben we keuze uit de soep van pompoen, salie en walnoot (€ 7) uit onze eigen moestuin, voor de pizza met paddenstoelen, knoflook en pancetta ( € 11) uit de houtoven en/of voor de rillette van het biologische Nederlands Landvarken (€ 10).

Bij laatstgenoemd gerecht wordt een dulce de membrillo geserveerd van onze eigen marktmedewerkster Gabriëla. Ze is Boliviaanse van herkomst en leerde deze typisch Zuid-Amerikaanse zoetigheid van kweepeer als kind al maken in de winkel van haar grootmoeder. 

Ook op het krijtbord: twee tapbieren van het seizoen (VandeStreek Grapefruit, Kriek James) en vier geselecteerde natuurwijnen uit Frankrijk en Duitsland.


Villa Augustus thuis

Alle bovenstaande gerechten op het krijtbord kunnen ook worden afgehaald in onze markt. Dat geldt eveneens voor nog enkele andere pizzavarianten, voor onze kazen, de antipasti vari en voor de huisgemaakte charcuterie en diverse chutneys. Daarnaast kunt u tot 20.00 uur ook in de markt terecht voor groenten, fruit en kruiden, voor meeneem-koffies, brood, taart, koek, boeken en tal van verrassende cadeau-artikelen.  

 


  


  • Rillette, ook om mee te nemen!

    Rillette, ook om mee te nemen!

  • Tuinkamer in Villa Augustus

    Tuinkamer in Villa Augustus

  • Ook op het krijtbord: pompoensoep

    Ook op het krijtbord: pompoensoep

  • Pizza met paddenstoelen, ook om mee te nemen!

    Pizza met paddenstoelen, ook om mee te nemen!

  • De markt van Villa Augustus

    De markt van Villa Augustus

  • Nieuw in de markt: Portugees keramiek, waaronder deze kikkervaas

    Nieuw in de markt: Portugees keramiek, waaronder deze kikkervaas