Onze leveranciers: oesters, paddestoelen, kazen en vis van Ron

6 oktober 2020



Leverancier: Chateau d’Eau


Eigenaar: Ron Reitsma


Producten: Schaal- en schelpdieren, vis, boerenboter, paddenstoelen en kazen uit Bretagne, soms ook bloedworst uit Drenthe.


Over Chateau d’Eau: Met zijn bedrijf is Ron Reitsma ‘onze man in Bretagne’. Hij koopt er al tien jaar lang de schaaldieren die we in ons restaurant serveren, en soms ook neemt hij verse vis mee uit Frankrijk. Ron groeide op tussen de vissers en de oesterkwekers aan de Bretonse kust. Hij weet dan ook alles van de mooie streekproducten die er vandaan komen.


In Villa Augustus: De keuken is onder andere vaste afnemer van Rons paddestoelen en oesters.  Die laatste worden in Bretagne gekweekt door Yohann, met wie Ron is opgegroeid. Yohanns oesters zijn grand cru classé en biologisch geproduceerd. Rons favoriet is de Bélon, de Bretonse platte. ‘Die is wat nootachtig, een Zeeuw herken je aan zijn wat vettigere smaak, die ik trouwens ook lever.’

Daarnaast kopen we ook af en toe Drentse bloedworst van Chateau d’Eau in. Hij wordt naar geheim recept gemaakt door een slager wiens naam en woonplaats Ron om redenen van concurrentie ook graag voor zichzelf houdt. Anders dan in gewone bloedworst, die met meel of bloem wordt gebonden, is deze Drentse variant gevuld met hele korrels van rogge. Ze geven dit streekproduct een heel eigen structuur en smaak. Veel rijker en lekkerder dan fabrieksbloedworst, en door matig gebruik van kleine stukjes spek bovendien veel minder vet.

 

Lees hier en hier twee andere verhalen over Ron en Chateau d’Eau

 

 

  • Bretonse oesters in de keuken van Villa Augustus

    Bretonse oesters in de keuken van Villa Augustus

  • Drentse bloedworst, naar geheim slagersrecept

    Drentse bloedworst, naar geheim slagersrecept