Italië aan het Wantij: Limonaia nu blijvend ingericht als tweede restaurant

23 april 2021


Fijne verrassing voor iedereen die zo lang heeft uitgezien naar een etentje in Villa Augustus: we hebben er een tweede restaurant bij! Gasten voor het ontbijt, de lunch, de borrel en het diner kunnen voortaan ook aanschuiven in onze Limonaia. Het winteronderkomen van de citroenbomen is nu blijvend omgetoverd tot een Italiaanse trattoria. We serveren er  wisselende mediterraanse gerechten van onze eigen Limonaia-menukaart.

Uitzicht op de moestuin

De Limonaia biedt volop sfeer, intimiteit en een prachtig uitzicht op de aangrenzende moestuin. Zodra het weer het ook maar even toelaat, zetten we natuurlijk de grote, glazen deuren ervan open en is het dubbel genieten geblazen. De citroenbomen op het terras en in hun robuuste terracottapotten tussen de restauranttafeltjes maken de ervaring compleet. Zelf spreken we ondertussen al van ‘Italië aan het Wantij’.


Op het eerste lentemenu van de Limonaia staan vanzelfsprekend alle groenten, kruiden en fruitsoorten die we dit voorjaar uit onze moestuin en boomgaard kunnen oogsten. Daarnaast is er zowel ’s middags als ’s avonds keuze uit een zorgvuldig samengesteld assortiment hapjes, antipasti, voor-, hoofd- en nagerechten. We schenken er onder andere natuurwijnen, verse vruchtensappen en filterkoffies van Bitter and Real bij.


Op de menukaart

Hierbij alvast een voorproefje van de kaart in de Limonaia. Hapjes: huisgemaakte charcuterie, desembrood uit onze bakkerij met kruidenricotta en pesto van het seizoen, en rauwe lentegroenten met bagna caude. Voorgerechten: gepofte biet met hangop, porchetta met hazelnoot en antipasti vari. Hoofdgerechten: Veluws lam met voorjaarsgroenten en rozemarijn-aardappeltjes, gegrilde vis van het seizoen met gezouten citroen, en asperges met gepocheerd ei, daslook en borlottibonen. Desserts: rabarber met venkelzaad, hangop en balsemienhoning, limoen-citroentaart en fruittaart van de dag.


Reserveren

Gasten kunnen op www.villa-augustus.nl reserveren voor  de Limonaia òf voor het grote restaurant aan de overzijde van de moestuin. Op de site zijn ook allebei de menu’s aan te klikken. Dat van de Limonaia vind je hier, en dat van het restaurant in het pompgebouw hier

Coronamaatregelen

Nb: vanaf 28 april mogen we de lunch en het diner tot nader order alleen op onze terrassen serveren, en met inachtneming van deze aanvullende voorwaarden van de overheid:

Openingstijden van de terrassen: 12.00-18.00 uur, met een verplichte reservering vooraf (kan ook aan de deur). Maximaal twee personen per tafel op 1,5 m afstand, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen t/m 12 jaar. Een gezondheidscheck en een verzoek om te registreren zijn verplicht.

Over de Limonaia

Lees voor meer informatie over de Limonaia en de citroenbomen van Villa Augustus ook  dit   verhaal!