Op het krijtbord: kippenlevertjes, pizza-Alouette en pasta met cavolo nero-pesto

17 juli 2020

Deze gerechten kun je tot en met donderdag 23 juli buiten onze vaste kaart om bestellen. Ze staan ook vermeld op het krijtbord boven onze open keuken.Geroosterde kippenlevertjes met Yellow Transparant en lavendel, € 12

Kippenlevertjes komen in Nederland veel minder vaak op tafel dan vroeger. Best vreemd en ook zonde, vindt Arthur van Brug: 'We willen toch serieus niet vergeten hoe lekker ze zijn?!' De keukenmeester van Villa Augustus laat het er niet bij zitten. Behalve op het krijtbord brengt hij het gerecht dus ook hier extra onder de aandacht met zijn eigen recept ervan. Kunnen beginnende en gevorderde liefhebbers van kippenlevertjes er later thuis ook nog eens van genieten.

Arthur bereidt de levertjes van het biologische Kemper Landhoen kort op hoog vuur, zodat ze krokant blijven. Op het laatst gaan er de partjes van de zoetzure Yellow Transparant bij, in Zeeland ook wel bekend als de Madeleine. Het is een van de eerste appels die we in het seizoen uit onze zustertuin op Landgoed Dordwijk oogsten. 


Pizza met nieuwe aardappel en salie uit de tuin, € 11

Ook net uit de grond: de Alouette, een biologisch geteelde aardappel met een tamelijk vaste structuur en een opvallende frisse, lichte smaak. Vermengd met rode pepertjes, knoflook, salie en olie beleggen we er deze houtovenpizza-van-de-week mee. Een zomerse traditie van onze keuken vanaf het moment dat de nieuwe aardappelen kunnen worden gerooid.


Linguine met pesto van cavolo nero en walnoot, € 10

We mochten ons aan het begin van dit seizoen verheugen in een rijke oogst van palmkool ofwel cavolo nero. Wie de voorbije weken dus maar vaak genoeg in Villa Augustus aan tafel schoof, heeft deze knapperige  Toscaanse bladgroente al in verschillende salades en andere gerechten kunnen proeven.  De komende week maken we er een smakelijke pesto mee, opgediend met linguine en geroosterde walnoot.


  • Uit de houtoven deze week: pizza met nieuwe aardappel, en geroosterde kippenlevertjes met appel

  Uit de houtoven deze week: pizza met nieuwe aardappel, en geroosterde kippenlevertjes met appel

 • Cavolo nero ofwel palmkool in de tuin van Villa Augustus

  Cavolo nero ofwel palmkool in de tuin van Villa Augustus

 • Pizza met Alouette

  Pizza met Alouette

 • Geroosterde walnoten voor bij de linguine

  Geroosterde walnoten voor bij de linguine