Ondertussen in Villa Augustus (2)

13 april 2020


Noem een bezigheid die onder de paraplu van het werkwoord 'klussen' valt en we zijn er de afgelopen weken druk mee geweest. Schuren, gronden, schilderen, witten, sauzen, beitsen, lakken. Timmeren, zagen, stucen, aansmeren, voegen, schroeven, demonteren, repareren. Poetsen, lappen, soppen, reinigen, borstelen, vegen. En iedereen die daarvoor buiten zijn of haar eigenlijke werk in Villa Augustus kon worden vrijgemaakt, heeft eraan meegeholpen.

Grote schoonmaak

Direct na sluiting van ons restaurant vanwege de coronacrisis sloegen de koks, de bakkers, de huishoudelijke dienst, het bedienend personeel en het team van de technische dienst de handen ineen voor een omvangrijke onderhouds- en schoonmaakbeurt. Die is nog lang niet afgerond, maar feit is alvast dat de eetzaal in het pompgebouw weer net zo mooi en fris oogt als toen hij dertien jaar geleden voor het eerst openging.


Alle stoelen zijn opgeknapt of er zijn andere exemplaren voor in de plaats gekomen. De tafelbladen zijn door Andrea Piersma en Dorine de Vos (beiden verantwoordelijk voor de inrichting van Villa Augustus) opnieuw met vrolijke motieven beschilderd. Aan de muren hangt een aantal nieuwe kunstwerken, waar andere van plek wisselden. De akoestische panelen aan de plafonds zijn vervangen. De indeling van het restaurant heeft hier en daar een paar opvallende wijzigingen ondergaan. En we kijken uit naar de levering van een nieuwe loper, die iets bijzonders aan het geheel toevoegt.