Nachtwerk-stout: biertje om te delen en vooral lekker bij chocoladetaart

10 maart 2020


Nieuw op de kaart van Villa Augustus is een Pastry Stout. Nachtwerk, van brouwerij Oproer, is ontstaan uit een samenwerking met de Eleven Brewery. Met 11 procent is Nachtwerk een bier voor de avondarbeider. Een explosie van smaak, maar zacht genoeg om niet op je gat te vallen.

Vegan

De Utrechtse bierbrouwer heeft een volledig vegan Pastry Stout gebrouwen. Vegan omdat de normale toevoeging van lactose achterwege is gelaten bij het brouwen van dit bier. In plaats ervan is het moutproces een tweede maal gedaan. Het bier proeft hierdoor als een zoet dessert met karamel in biervorm, maar zonder stroperig te worden. Pastry Stout, een verwijzing naar de Engelse banketbakkerij, laat een volle en romige smaak na. 

Biertje om te delen

Nachtwerk heeft een stevige body waardoor de volle smaak van melk en donkere chocolade goed te proeven is. Pastry Stout is heerlijk bij taart en zoete dingen, zoals de naam misschien al doet vermoeden. Voortgekomen uit de behoefte van bierliefhebbers en brouwers om de smaken van de bakkerij en het nagerecht bij elkaar te brengen. In Amerikaanse brewpubs wordt het bier geserveerd in karamelsuiker omrande glazen. De Pastry Stout komt dan helemaal tot zijn recht, maar in Nederland wordt de voorkeur gegeven aan het clean serveren van bier. Pastry Stout is erg geschikt om met elkaar te delen.  


  • Victor met aan zijn lippen een glas Nachtwerk: heerlijk bij taart en andere zoete desserts

    Victor met aan zijn lippen een glas Nachtwerk: heerlijk bij taart en andere zoete desserts

  • Een vegan biertje op de vaste kaart van Villa Augustus

    Een vegan biertje op de vaste kaart van Villa Augustus