Deze week buiten de kaart om: auberginekaviaar, pizza-palmkool en kippenlevertjes

13 september 2019

Deze speciale gerechten zijn van 13 tot en met 20 september te bestellen. Ze staan vermeld op de krijtborden boven de openkeuken.


Walnoot-zuurdesemtoast met gepofte aubergine, gegrilde wortel en rucola € 8

Vers uit de moestuin van Villa Augustus: 'súpermooie' wortels, aubergines en rucola. Een fris-smeuïg vegan-gerechtje voor de lunch of, kan natuurlijk ook, voor bij het diner. De aubergine wordt eerst in zijn geheel in de oven gepoft, waarna de kok het vruchtvlees vermengt met munt, verbena, pepertjes en olijfolie. We serveren de puree ofwel auberginekaviaar met walnoot-zuurdesemtoast uit eigen bakkerij en walnootolie van boerderij Beversoord uit Strijensas.


Pizza met palmkool uit de tuin, Fontina en tijm € 10

De palmkool bakken we even met een beetje peper en knoflook voordat de groente op de pizzabodem de houtoven in gaat. Zo blijft de knapperigheid ervan bewaard. Fontina is een Noord-Italiaans kaasje met een nootachtige smaak die mooi combineert met de ietwat bittere palmkool en de tijm. 


Gebakken kippenlevers met Transparente de Croncels-appel en lavendel € 8

We bereiden de orgaantjes van het biologische Kemper Landhoen kort op hoog vuur, zodat ze krokant blijven. Op het laatst gaan er de partjes van de zoetzure Transparente de Croncels bij. Het is de eerste appel die we in het seizoen uit de tuin oogsten. Het ras, geteeld door de Franse gebroeders Charles en Ernest Baltet, dateert uit 1869. Kippenlevertjes worden al zeker net zo lang gegeten, maar vreemd genoeg wel door steeds minder mensen. Zonde en onbegrijpelijk, vindt chef Arthur van Brug. Hij laat het er ook niet bij zitten. Gecombineerd met de Transparente en lavendel moet dit gerecht weer nieuwe kippenlevertjesliefhebbers aan zich kunnen binden.

Deze drie gerechten serveren we van 13 tot en met 20 september buiten de kaart om. Kijk hier voor de gehele menukaart.