Op de wisseltap: 'Langharig tuig' en 'Zonnesteek'

24 juli 2020


Nu op de wisseltap van Villa Augustus: 'Langharig tuig' van brouwer Van Moll en de 'Zonnesteek' van VandeStreek. Twee zomerse craftbieren uit Eindhoven en Utrecht.

Langharig tuig

'Langharig tuig' is een hoppige weizen met een alcoholpercentage van 5,5 procent en aroma's van citrus en banaan. De afdronk is licht bitter en met een aangenaam zuurtje. De makers bevelen het bier aan bij salades, kip en ander gevogelte, witvis en jonge en romige kazen. Als zomers aperitief op het terras laat deze Van Moll zich uiteraard ook uitstekend smaken. De brouwerij annex brew pub werd 7 jaar geleden gestart in Eindhoven en is gespecialiseerd in weizens, tripels, stouts en ipa's.

De smaak van de zon

De gebroeders Sander en Ronald van de Streek begonnen in 2010 op een flatje in woonplaats Utrecht als thuisbrouwers en maakten er vier jaar geleden hun beroep van. Inmiddels timmert het duo aan de weg met 'ramverse IPA’s, knalvolle stouts en romige tripels’, die met elkaar gemeen hebben dat er geen enkele concessie aan de smaak is gedaan. 

De 'Zonnesteek' is een meibok/pale ale-blondje met een alcoholpercentage van 6 procent. De mannen van VandeStreek zeggen er dit over: 'Dit is hoe de zon volgens ons smaakt. De dagen duren langer en die extra zon kan je goed gebruiken! Een fris bier, perfect om mee af te koelen.'

De Zonnesteek vervangt op de wisseltap voor korte tijd de Oedipus Swingers Lemon Gose, die we overigens later in het seizoen weer opnieuw uit de kranen van Villa Augustus zullen laten stromen.