Onze leveranciers: vruchtensap uit de Betuwe van Joke

12 oktober 2020


Leverancier: fruitsappen van Mappelle, het eenmansbedrijfje van Joke van den Ban

Over Joke: Eens in de paar maanden komt ze, rechtstreeks uit de Betuwe, met haar bestelauto weer voorrijden. Dan voorziet ze Villa Augustus opnieuw van een grote voorraad verse fruitsappen, gemaakt van appels, peren en kweeperen die ze zelf in oude hoogstamboomgaarden van particulieren plukt. Alles van biologische teelt en op hun allerbest van smaak.

Producten: Vruchtensappen van oude appelrassen als goudreinet, james grieve, jonathan, ingrid marie en lobo, en perenrassen als winterrietpeer, zoete en zure brederode en winterjan.  Joke: 'Ik weet het: er zijn trends om ook met gember, bieten en andere groenten lekkere sapjes te maken, en ik vind ze zelf ook lekker. Maar ik houd het in mijn werk puur bij fruitsappen. Wat me daarin zo geboeid houdt? De kennis die ik voortdurend over fruitbomen blijf opdoen, en het feit dat ik die kennis weer met anderen kan delen.’

In Villa Augustus: Er worden in het restaurant en op de terrassen jaarlijks duizenden liters sappen van Joke geschonken, waaronder appelsap, appel-perensap, peer-kweepeersap en peer-rodebessensap. 


  • Sappen in de markt van Villa Augustus

    Sappen in de markt van Villa Augustus

  • Boomgaard in de Betuwe

    Boomgaard in de Betuwe