Onze leveranciers: Geert-Peter van Paddenstoelenrijk

12 oktober 2020


Leverancier: Geert-Peter de Rijk van Paddenstoelenrijk in Rossum

Over Paddenstoelenrijk: Geert-Peter en zijn vrouw Jolanda kweken er sinds 2003 een twaalftal verschillende paddenstoelen, waaronder beukenzwammen, pioppino's, nameco's, eryngii's, koraalzwammen, mai take’s en pompom blancs. Ze worden geleverd aan de horeca, de groothandel en marktkraamhouders. De biologische teelt ervan is specialistenwerk.

Producten: De soorten die in Paddenstoelenrijk worden gekweekt, behoren tot de zogeheten ‘bosslopers’ of houtpaddenstoelen. Ze groeien op gekapt en afgebroken hout en voeden zich daar ook mee. De oesterzwam is een bekende bossloper. Het teeltproces kent drie stadia en neemt van begin tot eind zo'n dertig weken in beslag. Er is de producent die het 'broed' ontwikkelt, de fabrikant die het substraat (dat 'grote witte blok') van zaagsel maakt waarin het broed moet gedijen, en is de laatste fase is er de kweker die met behulp van de juiste klimaatvoorzieningen paddenstoelen uit dat substraat kan oogsten. 

In Villa Augustus: In onze markt verkopen we veel verschillende paddenstoelen van onder meer Paddestoelenrijk. Daarnaast verwerkt de keuken ze regelmatig in de wisselende gerechten op het krijtbord.

 

 

   

  • Zuurdesemboterham met oesterzwammen uit de keuken van Villa Augustus

    Zuurdesemboterham met oesterzwammen uit de keuken van Villa Augustus