Onze leveranciers: zuivel van Ad en Marjolein

12 oktober 2020


Leverancier: Ad en Marjolein Brandwijk van De Zuivelboerderij in Molenaarsgraaf.

Over De Zuivelboerderij: Melk, karnemelk en boter betrekken we in Villa Augustus van De Zuivelboerderij in Molenaarsgraaf, midden in de uitgestrekte, groene Alblasserwaard. De familie Brandwijk boert er al sinds de zeventiende eeuw.

De 95 koeien in de veestapel van Ad en Marjolein blijven tot op hoge leeftijd deel uitmaken van de kudde. Ad: ‘Ik kan nou eenmaal moeilijk afstand van een dier doen, het is een emotioneel dingetje. Van slachten hou ik niet, dus ik heb veel geduld als er wat mis is met een koe van me. De veearts is duur, maar ik heb het er voor over. Een wat oudere koe die gezond blijft, geeft daarbij ook melk met hogere vet- en eiwitgehaltes. Dat vinden zuivelliefhebbers nog lekkerder.'

De koeien van Ad en Marjolijn grazen op de 80 ha grasland die de familie in de Alblasserwaard bezit.  Daarnaast worden ze gevoederd met tarwe, raap- en koolzaad, die duurzaam en lokaal worden geteeld. Ad koopt het voer van collega's in de Hoeksche Waard. De snijmais voor zijn dieren verbouwt hij in de Alblasserwaard zelf.

Producten: De dagopbrengsten aan melk worden verwerkt in de eigen zuivelmakerij, die Ad als een apart bedrijf met zakenpartner Wim van der Stelt heeft opgezet. De volle melk, boerenkarnemelk, yoghurt en roomboter die ze er onder andere onder de merknaam 'Streek' produceren, vinden hun weg naar regionale supermarktketens, restaurants en gespecialiseerde koffiezaken, en naar particulieren. In beperkte mate kan bij Ad en Marjolein namelijk ook aan de deur worden gekocht.

   • Marjolein en Ad Brandwijk

    Marjolein en Ad Brandwijk

  • Yoghurt van De Zuivelboerderij op het ontbijtbuffet vvan Villa Augustus

    Yoghurt van De Zuivelboerderij op het ontbijtbuffet vvan Villa Augustus