Echt wat voor Eefje, deze bloemzaadjes

6 februari 2018

Wat kiezen medewerkers van Villa Augustus als favoriet artikel uit onze eigen markt? Ook Eefje Mesker is er gauw uit, ze loopt meteen naar het rek met biologische bloemzaadjes van De Bolster.

'Thuis in de Hoeksche Waard hebben wij altijd een heel grote moestuin gehad. Heel het jaar door hadden we groenten en bloemen uit eigen tuin. Mijn vader zaaide alles zelf in. Die kwam elk voorjaar aanzetten met een grote doos met lekker ruikend zaad. Binnen de kortste keren stond dan de vensterbank vol bakjes met kiemen. Ik heb er een kleine verzamelwoede van zaadjes aan overgehouden. Ben een agrarische opleiding gaan doen en heb erna ook in de bloemen gezeten. Ik hou van weide- en plukbloemen. De soorten die je nog in het wild vindt. Ik ben ook half-Oostenrijkse, hè. Dat zal er misschien mee te maken hebben. Jammer dus dat we geen Edelweiss in het assortiment hebben, haha.

'Als je bij Villa Augustus in dienst treedt, blijf je vanzelf door het tuinieren aangestoken. Ik zou nooit weg willen uit de markt. Maar het is mijn streven om ook nog één dag in de week in de tuin van het hotel-restaurant aan de slag te kunnen. Dan doe ik alles wat ik beroepshalve en daarbuiten leuk vind, want ik zit ook nog in een band, ik zing en ik help graag mensen. Maar nog even over die zakjes met zaadjes: voor mij betekenen ze méér dan dat ik er straks mijn eigen bloemen van heb, ze zijn ook de boodschappers van de lente. Dat is op zichzelf natuurlijk al een prachtige belofte.'