Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus

Marieke Lucas Rijneveld & Spinvis – UITVERKOCHT –

Over taal, melancholie en verwondering

Ernest van der Kwast in gesprek met dichter en schrijver Marieke Lucas Rijneveld en muzikant en taalkunstenaar Erik de Jong, alias Spinvis.


Marieke Lucas Rijneveld geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. Haar eerste roman, De avond is ongemak, werd tijdens de Boekenweek 2018 de bestverkochte literaire roman. Geprezen om de taal, de metaforen en de sfeer. Net als Kalfsvlies, de dichtbundel waarvoor ze in 2015 de C. Buddingh’-prijs ontving, en die bovendien met zeven drukken uitzonderlijk goed werd verkocht. De poëzie van Rijneveld is aards en gegrond, maar haar stijl laat altijd de mogelijkheid open dat je iets heel anders hebt gelezen dan je dacht. In januari 2019 verscheen haar nieuwste dichtbundel Fantoommerrie. Erik de Jong knutselde in 2002 op een zolderkamer zijn debuutalbum Spinvis in elkaar met een computer, wat fluitjes, pandeksels en bovenal een creatieve geest. Er volgden een zestal andere platen, prijzen, (uitverkochte) tours en theatershows. Na een korte pauze kwam de taalkunstenaar in 2017 met het nieuwe en melancholieke album Trein Vuur Dageraad. De liedjes van Spinvis kenmerken zich door een mix van eenvoudig klinkende maar zeer zorgvuldig gearrangeerde popmuziek en opzienbarende teksten; volgens de jury van de Johnny van Doornprijs een ‘prachtig muzikaal, talig en poëtisch oeuvre’.

Datum: dinsdag 9 april 2019
Aanvang:
20.00 uur
Toegang: € 12,50
Adres:
Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 639 31 11 (gereserveerde kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Dit is de derde van vier Voorjaarsontmoetingen in 2019. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Laat hier uw e-mailadres achter.