Het programma van Villa Augustus
Het programma van Villa Augustus
  • Menno Schilthuizen - foto: New York Magazine Menno Schilthuizen - foto: New York Magazine

Kees Moeliker & Menno Schilthuizen

Over Darwin in Dordt

Kees Moeliker, directeur van het Natuurhistorisch Museum in Rotterdam, bioloog en schrijver, ontmoet Menno Schilthuizen, bioloog, hoogleraar en auteur van Darwin in de Stad.

In Darwin in de stad, dat in 2018 de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek won, laat Menno Schilthuizen zien hoe verstedelijking de evolutie van de natuur en dieren stuurt. In de toekomst leeft immers driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkt gebied steeds meer ruimte innemen. Een groot deel van de rest van het aardoppervlak is nodig voor landbouw, dus waar gaat de natuur dan naartoe? Naar de stad, toont Schilthuizen aan in dit wonderlijke en verrassende boek. En wanneer de natuur naar de stad gaat, neemt de evolutie een aparte wending. Stadsdieren worden brutaler en vindingrijker, stadsduiven ontwikkelen een detox-verenkleed en onkruid op straat krijgt een heel eigen type zaden. We ontdekken chillende slakken, verkeerstolerante vogels en nachtbrakende spinnen. Na het gesprek tussen de zielsverwanten Moeliker en Schilthuizen zie je de stad ineens als een fascinerende plek met een oneindig scala aan soorten, die vlak voor je ogen aan het evolueren zijn.

Datum: dinsdag 7 mei 2019
Aanvang:
20.00 uur
Toegang: € 12,50
Adres:
Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht
Reserveren: 078 639 31 11 (gereserveerde kaarten graag afhalen bij de hotelreceptie in de watertoren)

Dit is de vierde van vier Voorjaarsontmoetingen in 2019. Wilt u op de hoogte worden gehouden van de culturele activiteiten van Villa Augustus? Laat hier uw e-mailadres achter.